Camponotus Kolonime Outworld

xqewz

Larva
Üye
Kraliçemin 5 işçisi bulunmakta 15x15 bir yoğurt kabının içine test tüpünü koydum böylelikle besinlerini vermek daha kolay oluyor. Herhangi bir nem sağlamam gerekiyor mu test tüpünün içinde ki su o nemi sağlamaya yeter mi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçemin 5 işçisi bulunmakta 15x15 bir yoğurt kabının içine test tüpünü koydum böylelikle besinlerini vermek daha kolay oluyor. Herhangi bir nem sağlamam gerekiyor mu test tüpünün içinde ki su o nemi sağlamaya yeter mi
Test tüpündeki su nemi sağlar. Su ihtiyaçlarını da karşılar. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu arada 5 işçi için outworld erken olmuş baya. Sizin kararınız yine de.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Outworld işci olmadan bile verilebilir. Pek bir vakti yok yani.
Vakit için demedim, arkadaş muhtemelen tüpün kapağını açıp direkt olarak koymuştur. Kocaman açık bir yuva ağzı yani. Bu da strese neden oluyor, sen de bilirsin.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Vakit için demedim, arkadaş muhtemelen tüpün kapağını açıp direkt olarak koymuştur. Kocaman açık bir yuva ağzı yani. Bu da strese neden oluyor, sen de bilirsin.
Benim 15 işçili bir formica kolonim var biraz kum ve torfu karıştırıp outworlde koydum işçiler yuva girişini kendilerine göre ayarlıyolar ve istedikleri nem oranınıda ayarlayabiliyolar

Dusk

Larva
Üye
ben strese sebep olacağını düşünmüyorum. canlılar doğada da aynı şekildeler yuvalarının dışı büyük bir outworld gibi. isterlerse agzını kumla vb kapatabilirler doğadaki gibi

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
stres oluyor yuva ağzından dolayı. özellikle formicalar besinleri yuvaya götürmekten önce yuva ağzını daraltmakla uğraşıyorlar. ama kum olunca birkac saate kendilerine göre yapıyorlar tabi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim 15 işçili bir formica kolonim var biraz kum ve torfu karıştırıp outworlde koydum işçiler yuva girişini kendilerine göre ayarlıyolar ve istedikleri nem oranınıda ayarlayabiliyolar
Evet böyle yapılabilir. Zaten outworld boş bırakılmazsa kendileri bir şekilde istedikleri forma sokmaya çalışırlar girişleri. Şişe mantarıyla tüpe giriş yapılabilir, tüp odacıklara bölünebilir. Aynı işi straforla da yapabilirsiniz. Pipet gibi bir şeyin etrafını pamukla sararak tüp girişi yapılabilir.
ben strese sebep olacağını düşünmüyorum. canlılar doğada da aynı şekildeler yuvalarının dışı büyük bir outworld gibi. isterlerse agzını kumla vb kapatabilirler doğadaki gibi
Doğada yuva ağzını kendileri ayarlayabiliyor işte, kendiniz söylüyorsunuz. Çoğu hobici outworld'e taban malzemesi kullanmıyor temizlik açısından. Yuva ağzını ne ile kapatmasını bekliyorsunuz? Yapay bir müdahale ile daraltabilirsiniz yuva girişlerini. Kendim de deneyimledim bunları.