Camponotus kraliçesi sipariş etmiştim,lakin herkes canlı yem şart diyor. Ailem kurt vb. Canlılara izin vermiyor.Başka bir çözümü varmıdır?Yardım ederseniz sevinirim.
Knk başka çözümü yok bu işin. Ballı ve şekerli su karışımı verebilirsin fakat seni iki bilemedin üç hafta götürür. Canlı yem şart bu hobide. Un kurdu almaya çalışın. Campo claustral bir tür. İşçileri çıkana kadar besine ihtiyacı yok. Zaten yaklaşık olarak iki ay sürer işçilerin çıkması. Bu süre zarfında da temin edin lütfen. Alternatif bir besinde işinizi görmeyecektir. Un kurdu almazsanız da çok geçmeden protein ihtiyacı ve açlıktan ötürü muhtemelen hem kraliçe hem de çıkarsa işçiler ölecektir.Camponotus kraliçesi sipariş etmiştim,lakin herkes canlı yem şart diyor. Ailem kurt vb. Canlılara izin vermiyor.Başka bir çözümü varmıdır?Yardım ederseniz sevinirim.
Un kurdu kadar işe yaramaz ancak meyve sineği tuzağı hazırlayarak meyve sineği verebilirsiniz. Ancak eğer köy gibi bir yerdeyseniz yapın bunu.Camponotus kraliçesi sipariş etmiştim,lakin herkes canlı yem şart diyor. Ailem kurt vb. Canlılara izin vermiyor.Başka bir çözümü varmıdır?Yardım ederseniz sevinirim.
Ben yapacaktım da tam araştırmadım şehir gibi yerlerde yapamaz mıyım?Un kurdu kadar işe yaramaz ancak meyve sineği tuzağı hazırlayarak meyve sineği verebilirsiniz. Ancak eğer köy gibi bir yerdeyseniz yapın bunu.
Meyve sineği parazitlere karşı dayanıklı ama ilaçlara karşı dayanıklı diye birşey duymadım. Bilen biri yardımcı olabilir, isterseniz farklı bir konu açın.Ben yapacaktım da tam araştırmadım şehir gibi yerlerde yapamaz mıyım?
Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.Ben yapacaktım da tam araştırmadım şehir gibi yerlerde yapamaz mıyım?
Teşekkür ederimm elinize sağlıkYapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Bu rehberi okumak size yardımcı olacaktır. 😊Meyve Sineği Üretim Ve Bakım Rehberi (Drosophila melanogaster)
Bu rehberde, meyve sineklerinin yaşam döngüsü, steril şekilde nasıl üretilecekleri, nasıl bakılacakları, nasıl temin edilebilecekleri ve alternatiflerinin neler olduğu hakkında bilgiler verilmiştir. Hobi veya amatör canlı yem kültürcülüğü açısından Drosophila melanogaster, önemli bir yer...karincaciftligim.com
İlk nesil demişken bir şey sormak istedim.Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Bu rehberi okumak size yardımcı olacaktır. 😊Meyve Sineği Üretim Ve Bakım Rehberi (Drosophila melanogaster)
Bu rehberde, meyve sineklerinin yaşam döngüsü, steril şekilde nasıl üretilecekleri, nasıl bakılacakları, nasıl temin edilebilecekleri ve alternatiflerinin neler olduğu hakkında bilgiler verilmiştir. Hobi veya amatör canlı yem kültürcülüğü açısından Drosophila melanogaster, önemli bir yer...karincaciftligim.com
Hamamböcekleri hakkında tecrübem sınırlı ama bence sokaktan aldığınız diğer hamamböceklerinden daha steril olacaklardır. Buzlukta dondurma işlemi yaparak kolonilerinize vermeniz riski minimuma indirecektir. Yine de kendiniz satın alıp ürettiğiniz hamamböceklerinin yerini asla tutamazlar.İlk nesil demişken bir şey sormak istedim.
Uzun süre önce 2 tane daha yeni kapsülden çıkmış hamam böceğini bir kaba almıştım. Şansıma da biri erkek biri dişi çıktı. Şuana kadar 2 tane kapsül ürettiler. Ben bunlardan çıkan yavruları bir test kolonisine verdikten sonra o kolini ölmezse tüm kolonilere verebilir miyim? (Tahmini 1 ay canlı yem olarak sadece bu yavrularla besleme yapacağım.)
Hocam, evimde serbestçe gezen meyve sinekleri zaten var.İlla üğretmelimiyim? Duruma göre ücretim malzemesi alacağım.Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Ben de evimde gezenleri meyve sineği sanmıştım, wasp gibi birşey çıktı. Mümkünse fotoğraf atın canlıyı yakalayıp.Hocam, evimde serbestçe gezen meyve sinekleri zaten var.İlla üğretmelimiyim? Duruma göre ücretim malzemesi alacağım.
Üretim zaten kolay, ayrıca üretim yaparsanız ilaç endişesi kalmaz.Hocam, evimde serbestçe gezen meyve sinekleri zaten var.İlla üğretmelimiyim? Duruma göre ücretim malzemesi alacağım.
Hocam ben de kolonim un kurdundan sıkıldığı için ve karma besleme yapmak için haneme yeni bir canlı yem eklemek istiyorum. Buffalo kurdu ve meyve sineği arasında kaldım, hangisi daha mantıklı ve meyve sineklerini nereden temin edebilirim?Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Meyve sineği satan yurt içinde pek bir yer olduğunu düşünmüyorum, Ankara canlı yem üzerinden Buffalo kurdu almak bence en mantıklı olanı.Hocam ben de kolonim un kurdundan sıkıldığı için ve karma besleme yapmak için haneme yeni bir canlı yem eklemek istiyorum. Buffalo kurdu ve meyve sineği arasında kaldım, hangisi daha mantıklı ve meyve sineklerini nereden temin edebilirim?
Meyve sineğini ev koşullarında üretebilirsiniz; ancak kanatsız ya da uçamayan mutasyonlu türlerini elde edemezsiniz. Bu türleri elde etmek için zaten kanatsız bir meyve sineği larvasına ihtiyacınız vardır. Ne yazık ki Türkiye'de bu sinekleri satan yok. Bu nedenle, Ankara Canlı Yem üzerinden buffalo kurdu almanız en sağlıklısı olacaktır!Hocam ben de kolonim un kurdundan sıkıldığı için ve karma besleme yapmak için haneme yeni bir canlı yem eklemek istiyorum. Buffalo kurdu ve meyve sineği arasında kaldım, hangisi daha mantıklı ve meyve sineklerini nereden temin edebilirim?
Tamamdır takipte kalın!Ben de evimde gezenleri meyve sineği sanmıştım, wasp gibi birşey çıktı. Mümkünse fotoğraf atın canlıyı yakalayıp.
Buffalo kurtlarının böcek evresi, un kurtlarında olduğu gibi yalnızca aç kaldıklarında uçma eğilimi gösterir. Yeterince beslerseniz uçmayı denemezler!Hocam onların böcekleri uçuyor diye biliyorum, nasıl engellerim?