Camponotus kolonime ne vereceğim?

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Camponotus kraliçesi sipariş etmiştim,lakin herkes canlı yem şart diyor. Ailem kurt vb. Canlılara izin vermiyor.Başka bir çözümü varmıdır?Yardım ederseniz sevinirim.

Mücteba

Minör
Üye
Camponotus kraliçesi sipariş etmiştim,lakin herkes canlı yem şart diyor. Ailem kurt vb. Canlılara izin vermiyor.Başka bir çözümü varmıdır?Yardım ederseniz sevinirim.
Knk başka çözümü yok bu işin. Ballı ve şekerli su karışımı verebilirsin fakat seni iki bilemedin üç hafta götürür. Canlı yem şart bu hobide. Un kurdu almaya çalışın. Campo claustral bir tür. İşçileri çıkana kadar besine ihtiyacı yok. Zaten yaklaşık olarak iki ay sürer işçilerin çıkması. Bu süre zarfında da temin edin lütfen. Alternatif bir besinde işinizi görmeyecektir. Un kurdu almazsanız da çok geçmeden protein ihtiyacı ve açlıktan ötürü muhtemelen hem kraliçe hem de çıkarsa işçiler ölecektir.

SasuKe1

Majör
Üye
Un kurdu kadar işe yaramaz ancak meyve sineği tuzağı hazırlayarak meyve sineği verebilirsiniz. Ancak eğer köy gibi bir yerdeyseniz yapın bunu.

gambleru

Larva
Üye
Un kurdu kadar işe yaramaz ancak meyve sineği tuzağı hazırlayarak meyve sineği verebilirsiniz. Ancak eğer köy gibi bir yerdeyseniz yapın bunu.
Ben yapacaktım da tam araştırmadım şehir gibi yerlerde yapamaz mıyım?

SasuKe1

Majör
Üye
Meyve sineği parazitlere karşı dayanıklı ama ilaçlara karşı dayanıklı diye birşey duymadım. Bilen biri yardımcı olabilir, isterseniz farklı bir konu açın.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Bu rehberi okumak size yardımcı olacaktır. 😊

gambleru

Larva
Üye
Yapabilirsiniz ama ortaya çıkan ilk nesil sinekleri hemen kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kültürü başlattıktan sonra en az 2-3 nesil üretin ve ondan sonra kullanmaya başlayın.
Teşekkür ederimm elinize sağlık

Buğra_UnLucy

Media
Üye
İlk nesil demişken bir şey sormak istedim.
Uzun süre önce 2 tane daha yeni kapsülden çıkmış hamam böceğini bir kaba almıştım. Şansıma da biri erkek biri dişi çıktı. Şuana kadar 2 tane kapsül ürettiler. Ben bunlardan çıkan yavruları bir test kolonisine verdikten sonra o kolini ölmezse tüm kolonilere verebilir miyim? (Tahmini 1 ay canlı yem olarak sadece bu yavrularla besleme yapacağım.)

mcmerdo

Larva
Üye
Hocam büyük miktarda un kurdu alarak dondurun, çözdürerek verin. Dondurucuda kabın içinde un kurdu olmasına bir şey demezler herhalde.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
İlk nesil demişken bir şey sormak istedim.
Uzun süre önce 2 tane daha yeni kapsülden çıkmış hamam böceğini bir kaba almıştım. Şansıma da biri erkek biri dişi çıktı. Şuana kadar 2 tane kapsül ürettiler. Ben bunlardan çıkan yavruları bir test kolonisine verdikten sonra o kolini ölmezse tüm kolonilere verebilir miyim? (Tahmini 1 ay canlı yem olarak sadece bu yavrularla besleme yapacağım.)
Hamamböcekleri hakkında tecrübem sınırlı ama bence sokaktan aldığınız diğer hamamböceklerinden daha steril olacaklardır. Buzlukta dondurma işlemi yaparak kolonilerinize vermeniz riski minimuma indirecektir. Yine de kendiniz satın alıp ürettiğiniz hamamböceklerinin yerini asla tutamazlar.

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Hocam, evimde serbestçe gezen meyve sinekleri zaten var.İlla üğretmelimiyim? Duruma göre ücretim malzemesi alacağım.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam ben de kolonim un kurdundan sıkıldığı için ve karma besleme yapmak için haneme yeni bir canlı yem eklemek istiyorum. Buffalo kurdu ve meyve sineği arasında kaldım, hangisi daha mantıklı ve meyve sineklerini nereden temin edebilirim?

GAR

Nanitik
Üye
Hocam ben de kolonim un kurdundan sıkıldığı için ve karma besleme yapmak için haneme yeni bir canlı yem eklemek istiyorum. Buffalo kurdu ve meyve sineği arasında kaldım, hangisi daha mantıklı ve meyve sineklerini nereden temin edebilirim?
Meyve sineği satan yurt içinde pek bir yer olduğunu düşünmüyorum, Ankara canlı yem üzerinden Buffalo kurdu almak bence en mantıklı olanı.

CLYENSE

Nanitik
Üye
Meyve sineğini ev koşullarında üretebilirsiniz; ancak kanatsız ya da uçamayan mutasyonlu türlerini elde edemezsiniz. Bu türleri elde etmek için zaten kanatsız bir meyve sineği larvasına ihtiyacınız vardır. Ne yazık ki Türkiye'de bu sinekleri satan yok. Bu nedenle, Ankara Canlı Yem üzerinden buffalo kurdu almanız en sağlıklısı olacaktır!

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam onların böcekleri uçuyor diye biliyorum, nasıl engellerim?

CLYENSE

Nanitik
Üye
Hocam onların böcekleri uçuyor diye biliyorum, nasıl engellerim?
Buffalo kurtlarının böcek evresi, un kurtlarında olduğu gibi yalnızca aç kaldıklarında uçma eğilimi gösterir. Yeterince beslerseniz uçmayı denemezler!

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
sağ olun hocam. Benim ufaklıkların menüsüne kebabın yanında bir de döner ekmek eklenecek gibi duruyor😁.