Besleme yapmanıza gerek yok. 1-1.5 ay sonra ilk işçileri alırsınız, daha epey vakit var. Gelişimleri gayet normal ve kraliçe gayet sağlıklı görünüyor. 😊Bufalo salladım bi tane protein olsun strese girmedi zaten![]()
Camponotus büyük bir tür olduğu için gelişimi yavaş olabilir normal bir durum. Besleme yapmanıza hiç gerek yok sadece bekleyin.Yaklaşık bulalı 10 gün kadar oldu ve gelişim bana yavaş geldi. Fazla rahatsız etmiyorum ve strese girmeyen, nazsız bir kraliçe kendisi. Bir adet bufalo kurdu verip, tekrardan beklemeye aldım.
Gelişim normal mi?
Hocam ısıtıcı pedim yok cata. Cinsi kraliçesinin ısısını sağladığım ampule yakın ısı ölçer temin edeceğim yakın zamandaHocam bulundu ortamın ısısı bayağı etkiliyor.Isı 25° altında ise daha sıcak yere koy.
Besleme yaparken veya kontrol ederken strese girmedi protein almış olur zararı olmaz benceCamponotus büyük bir tür olduğu için gelişimi yavaş olabilir normal bir durum. Besleme yapmanıza hiç gerek yok sadece bekleyin.
Sıcaklık kaç derece yani?Hocam ısıtıcı pedim yok cata. Cinsi kraliçesinin ısısını sağladığım ampule yakın ısı ölçer temin edeceğim yakın zamanda
Besleme yaparken veya kontrol ederken strese girmedi protein almış olur zararı olmaz bence![]()