Camponotus gelişimi

ByRabel

Pupa
Üye
Yaklaşık bulalı 10 gün kadar oldu ve gelişim bana yavaş geldi. Fazla rahatsız etmiyorum ve strese girmeyen, nazsız bir kraliçe kendisi. Bir adet bufalo kurdu verip, tekrardan beklemeye aldım.
Gelişim normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG_0639.jpeg
    IMG_0639.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 20
Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Besleme yapmanıza gerek yok. 1-1.5 ay sonra ilk işçileri alırsınız, daha epey vakit var. Gelişimleri gayet normal ve kraliçe gayet sağlıklı görünüyor. 😊

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam bulundu ortamın ısısı bayağı etkiliyor.Isı 25° altında ise daha sıcak yere koy.

srp

Larva
Üye
Bende de böyle olmuştu bir anda büyümeye başladılar.

atako

Media
Üye
Yaklaşık bulalı 10 gün kadar oldu ve gelişim bana yavaş geldi. Fazla rahatsız etmiyorum ve strese girmeyen, nazsız bir kraliçe kendisi. Bir adet bufalo kurdu verip, tekrardan beklemeye aldım.
Gelişim normal mi?
Camponotus büyük bir tür olduğu için gelişimi yavaş olabilir normal bir durum. Besleme yapmanıza hiç gerek yok sadece bekleyin.

ByRabel

Pupa
Üye
Hocam bulundu ortamın ısısı bayağı etkiliyor.Isı 25° altında ise daha sıcak yere koy.
Hocam ısıtıcı pedim yok cata. Cinsi kraliçesinin ısısını sağladığım ampule yakın ısı ölçer temin edeceğim yakın zamanda

Camponotus büyük bir tür olduğu için gelişimi yavaş olabilir normal bir durum. Besleme yapmanıza hiç gerek yok sadece bekleyin.
Besleme yaparken veya kontrol ederken strese girmedi protein almış olur zararı olmaz bence :)

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam ısıtıcı pedim yok cata. Cinsi kraliçesinin ısısını sağladığım ampule yakın ısı ölçer temin edeceğim yakın zamanda

Besleme yaparken veya kontrol ederken strese girmedi protein almış olur zararı olmaz bence :)
Sıcaklık kaç derece yani?