Camponotus Cinsi Kraliçe karıncalarım birbirine çok mu yakın ?

MonsieurHaribo

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 5 adet Camponotus Cinsi Kraliçe mevcut test tüplerini yan yana koydum üstleri kapalı karanlık ortamdalar birbirini görüp stres yaşayabilirler mi ? ( kapalı bir alanları var fakat sulu pamuk olduğu için çok uzun değil)
Ayrıca bu Cins Kraliçelerin hangi tür olduğunu bu fotoğraftan bilme ihtimalimiz var mı ?

DSC01815-2.jpg 1747742533132.jpeg

akvaryumhane

Minör
Üye
Evet, birbirlerini görüp strese girme ihtimalleri var ama bu çok zarar verecek seviyede değil. En iyisi, tüpleri bir cover ile sarıp öyle yerine koyman.
Diğer soruna gelirsek, bu fotoğraftan tür tahmini yapmak zor, hatta yapılamaz denebilir. Benim tahminim — kesin olmamakla beraber — Camponotus fellah olabilir. Fakat dediğim gibi, bu sadece bir tahmin, kesinlik payı yok. Zaten türün de çok bir önemi yok. Tür tahmini konusunda @Ares daha bilgili.

pegasuZX

Majör
Üye
Evet, birbirlerini görüp strese girme ihtimalleri var ama bu çok zarar verecek seviyede değil. En iyisi, tüpleri bir cover ile sarıp öyle yerine koyman.
Diğer soruna gelirsek, bu fotoğraftan tür tahmini yapmak zor, hatta yapılamaz denebilir. Benim tahminim — kesin olmamakla beraber — Camponotus fellah olabilir. Fakat dediğim gibi, bu sadece bir tahmin, kesinlik payı yok. Zaten türün de çok bir önemi yok. Tür tahmini konusunda @Ares daha bilgili.
Hocam fellah Türkiye'de çok az var. O değildir.

MonsieurHaribo

Yumurta
Üye
Tamamdır

çok teşekkür ederim bilgilendirme için