Camponatus buldum ama . . .

tunusdd

Yumurta
Üye
Kanatlı olanlar kraliçe olmuyor muydu ? kraliçe olduğunu nasıl anlarız ?
kraliçeler genelde kanatlarını dökerler yedikleri gorulur nadirde olsa dokmeyebilirler ama kanatlarini dokenler %100 döllenmiştir yani dışardan kanatlı buldum diye tüpe koyarsan döllenmeme ihtimali vardı kralicelerin kafalari prenslere gore daha buyuktur sırtlarıda ayni şekilde

SherLocked

Pupa
Üye
kraliçeler genelde kanatlarını dökerler yedikleri gorulur nadirde olsa dokmeyebilirler ama kanatlarini dokenler %100 döllenmiştir yani dışardan kanatlı buldum diye tüpe koyarsan döllenmeme ihtimali vardı kralicelerin kafalari prenslere gore daha buyuktur sırtlarıda ayni şekilde
Teşekkür ederim bilgi için. Saygılar.

Muhammet ali

Larva
Üye

cendsel

Pupa
Üye
Kardeşim böyle yuva ağzından kraliçe bile olsa alınmamalıdır çifleşme uçuşu yapmadıkları için kraliçeyi test tüpüne koyduğunda ölecektir yani doğada tek halde bulman gerekiyor.
Dostum hobiye yeni değilim . Hiçbir karıncayıda yanıma almadım . Hem fotodokiler prens zaten ve Çiftleşmemiş bir kraliçeyi tüpe koymak ölmesine sebep olmaz , sadece yumurtlamaz yada yumurtaları gelişmez .
-cendsel

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar Cendsel, malesef ki cinslerden emin olamadığımız kadar bir hayli türlerden de emin olmamız zahmetli. Ne yazık ki tür verebilmek için akademik bilgiye ihtiyacımız var. Bu hobinin alanını okumadığınız zaman, doğru tür verebilmemiz malesef mümkün değil. Doğru ve bilinçli bir tür tespiti için mikroskobik kamera ile uzuvların yakım çekimleri ile beraber az önce değindiğim gibi akademik bilgiye ihtiyacımız var.