Geçen sene çektim bu fotoyu ful prens vardı , prenses bulamayınca elim boş döndümKraliçe değil, ve işciden tür tespiti yapılması için yakın çekime gerek var.
Kanatlı olanlar kraliçe olmuyor muydu ? kraliçe olduğunu nasıl anlarız ?Geçen sene çektim bu fotoyu ful prens vardı , prenses bulamayınca elim boş döndüm
Genel olarak kafası küçük ve antenleri dik olursa prenstir , prensler genel olarak prenseslere oranla cılız kalıyorKanatlı olanlar kraliçe olmuyor muydu ? kraliçe olduğunu nasıl anlarız ?
Kanatlı olanlar kraliçe olmuyor muydu ? kraliçe olduğunu nasıl anlarız ?
Teşekkür ederim.
işçi bir karinca
kraliçeler genelde kanatlarını dökerler yedikleri gorulur nadirde olsa dokmeyebilirler ama kanatlarini dokenler %100 döllenmiştir yani dışardan kanatlı buldum diye tüpe koyarsan döllenmeme ihtimali vardı kralicelerin kafalari prenslere gore daha buyuktur sırtlarıda ayni şekildeKanatlı olanlar kraliçe olmuyor muydu ? kraliçe olduğunu nasıl anlarız ?
Teşekkür ederim bilgi için. Saygılar.kraliçeler genelde kanatlarını dökerler yedikleri gorulur nadirde olsa dokmeyebilirler ama kanatlarini dokenler %100 döllenmiştir yani dışardan kanatlı buldum diye tüpe koyarsan döllenmeme ihtimali vardı kralicelerin kafalari prenslere gore daha buyuktur sırtlarıda ayni şekilde
Rica ederimTeşekkür ederim bilgi için. Saygılar.
Kardeşim böyle yuva ağzından kraliçe bile olsa alınmamalıdır çifleşme uçuşu yapmadıkları için kraliçeyi test tüpüne koyduğunda ölecektir yani doğada tek halde bulman gerekiyor.Dağda buldum geçen sene , bu yıl bunların kraliçesini bulmaya çalışacağımEkli dosyayı görüntüle 35
Dostum hobiye yeni değilim . Hiçbir karıncayıda yanıma almadım . Hem fotodokiler prens zaten ve Çiftleşmemiş bir kraliçeyi tüpe koymak ölmesine sebep olmaz , sadece yumurtlamaz yada yumurtaları gelişmez .Kardeşim böyle yuva ağzından kraliçe bile olsa alınmamalıdır çifleşme uçuşu yapmadıkları için kraliçeyi test tüpüne koyduğunda ölecektir yani doğada tek halde bulman gerekiyor.
çok doğru dedin bir koloniden kraliçe kesinlikle alınmamalıKardeşim böyle yuva ağzından kraliçe bile olsa alınmamalıdır çifleşme uçuşu yapmadıkları için kraliçeyi test tüpüne koyduğunda ölecektir yani doğada tek halde bulman gerekiyor.
Selamlar Cendsel, malesef ki cinslerden emin olamadığımız kadar bir hayli türlerden de emin olmamız zahmetli. Ne yazık ki tür verebilmek için akademik bilgiye ihtiyacımız var. Bu hobinin alanını okumadığınız zaman, doğru tür verebilmemiz malesef mümkün değil. Doğru ve bilinçli bir tür tespiti için mikroskobik kamera ile uzuvların yakım çekimleri ile beraber az önce değindiğim gibi akademik bilgiye ihtiyacımız var.
fellah ve işçi ayrıca camponotuslarda genel olarak işçiden tür tespiti yapmak daha doğru ve kolaydır ( yukardaki bir bilgiye istinaden )
hocam herhangi bir bilgim olmasa da çok hoş duruyor.Ekli dosyayı görüntüle 30
Fellah?
Tam tür vermek doğru olmaz , gene de bu konu üzerine tartışalım isterim .