C.Sanctus Major

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
ben önceden bi konu açmıştım sanctusların majoru var mı diye var demişlerdi başka birine soruyom yok diyo başka arkadaşa soruyorum 80 işçim var major yok bunlarda diyor lğtfen bş açıklık getirebilir mi birisi ve varsa da ortalama kaç işçiden sonra major cıkartır majoru tetikleyen neler var

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
ben önceden bi konu açmıştım sanctusların majoru var mı diye var demişlerdi başka birine soruyom yok diyo başka arkadaşa soruyorum 80 işçim var major yok bunlarda diyor lğtfen bş açıklık getirebilir mi birisi ve varsa da ortalama kaç işçiden sonra major cıkartır majoru tetikleyen neler var
Var, majör işçisi var dostum. Önceki konunda görseli ile eklemiştim. Bu majörlerin kaç işçiden sonra çıkacağı ile ilgili net bir sayı verilmesi doğru olmaz. @Barkın arkadaşımın kolonilerinde majör var yaklaşık olarak 80-90 işçisi var yanılmıyorsam. Protein ağırlıklı besleme yapmalısın.

npc_Tetra

Larva
Üye
Majör var nasıl çıkartırım dersen bu senin karar verebileceğin bir konu değil ama tetikleyebilir sin örneğin bol protein beslemeli sin eğer koloni yeteri kadar büyük ise yemi canlı yeteri kadar büyük değil ise kafasını koparıp kas hareketleri devam ederken atarsanda tetiklenecektir

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Camponotus Sanctus değil direkt Tanaemyrmex altcinsindeki tüm Camponotus türleri polimorfik zaten. Yani onun bunun sözüne göre hareket etmek yerine birkaç araştırmayla öğrenmek mümkün. Bakmanız için kaynak bırakıyorum.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Var, majör işçisi var dostum. Önceki konunda görseli ile eklemiştim. Bu majörlerin kaç işçiden sonra çıkacağı ile ilgili net bir sayı verilmesi doğru olmaz. @Barkın arkadaşımın kolonilerinde majör var yaklaşık olarak 80-90 işçisi var yanılmıyorsam. Protein ağırlıklı besleme yapmalısın.

Aşşağıdaki 3 fotoğraf camponotus sanctus majorü

31F3120C-B9BA-44A2-8E6D-6F958EC5862A.png

419481E3-8F70-4563-B841-4C65A754B376.png

23896B73-9E28-4083-A7D9-618029342152.png

Aşşağıdaki tek fotoğraf ise camponotus fellah majorü

3A971B44-7148-4327-B349-1C0DE164250E.jpeg

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tetikleme konusunda bildiğim bir bilimsel kaynak yok. Yapılan yorumlar kişilerin kendi tecrübesi. Nanitik işçiler öldükten sonra muhtemelen major üretimi başlar diye düşünüyorum. Bol besin takviyesiyle artabilir sayıları.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
herkese yanıtları için çok teşekkür ederim @Ares 3 konu açtım C.Sanctuslarla ilgili bunalmadan halen cevap verdiğin için ayrı teşekkür ederim bunalttım biraz galiba ama aklımda halen soru işaretleri vardı ve @Barkın fotoğraflar ve ayrıntılar için teşekkür ederim, @Ragnar Danneskjoldd makale ve bilgi için teşekkür ederim :)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
herkese yanıtları için çok teşekkür ederim @Ares 3 konu açtım C.Sanctuslarla ilgili bunalmadan halen cevap verdiğin için ayrı teşekkür ederim bunalttım biraz galiba ama aklımda halen soru işaretleri vardı ve @Barkın fotoğraflar ve ayrıntılar için teşekkür ederim, @Ragnar Danneskjoldd makale ve bilgi için teşekkür ederim :)
Rica ederim dostum. Bilgilenmen benim için daha önemli. Keyifli hobiler🙋🏻