Buzdolabında un kurdu bakımı

ontix

Larva
Üye
Merhaba,

Buzdolabında (+4°C) un kurdu bakan arkadaşlar, haftalık patates havuç gibi yemleri verirken buzdolabının dışında oda sıcaklığında mı beslenmelerini sağlıyorsunuz? Buzdolabında metabolizma sıfıra yakına düşüyor ve bu şekilde beslenmeleri mümkün değil sanırım?

Son düzenleme:

atako

Media
Üye
Merhaba,

Buzdolabında (+4°C) un kurdu bakan arkadaşlar, haftalık patates havuç gibi yemleri verirken buzdolabının dışında oda sıcaklığında mı beslenmelerini sağlıyorsunuz? Buzdolabında metabolizma sıfıra yakına düşüyor ve bu şekilde beslenmeleri mümkün değil sanırım?
Buzdolabında bakarken beslemene gerek yok.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Buzdolabında bakarken beslemene gerek yok.
Hâla canlı olan canlılara yemek verilmelidir.
Merhaba,

Buzdolabından çıkarmadan besleme yapabilirsin. Buzdolabından çıkartırsın sürekli olarak hayvanlar şoka girebilir.

atako

Media
Üye
Hâla canlı olan canlılara yemek verilmelidir.

Buzdolabından çıkarmadan besleme yapabilirsin. Buzdolabından çıkartırsın sürekli olarak hayvanlar şoka girebilir.
Buzdolabında yemek versen bile yemezler muhtemelen. Ayrıca buzdolabına koyma amacı büyümelerini engellemektir. Yemek verip büyümelerini hızlandırmak mantıklı olmaz.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Buzdolabında yemek versen bile yemezler muhtemelen. Ayrıca buzdolabına koyma amacı büyümelerini engellemektir. Yemek verip büyümelerini hızlandırmak mantıklı olmaz.
Gelişimi yavaşlatmaktır amaç. Zaten engelleyemezsin. Yemek vermezsen de açlıktan ve susuzluktan ölürler.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Dostum susuzluk diye bir durum var, yemek verme görelim ölmüyorlar mı.

anakin

Minör
Üye
Bu buz dolabında hiç yemeğe ihtiyaçları olmadığı anlamına gelmiyor. Sonuçta hayvan hala canlı, metabolizması yavaşlamış sadece. Mesela sen uyurken de acıkıyorsun öyle düşün, sadece daha yavaş.

Atakann

Yumurta
Üye
Mersinde yetiştiriyorum sıcaklık ortalama 30-34 C kışları 17-20 C şu anda hiç bir sorun yaşamadım 3 senedir sadece yaz aylarında bol su içeren besinler vermeye özen gösteriyorum şu ana kadar hiç bir ölü ya da olmaması gereken bir durum yaşamadım.
Ama hiç buzdolabında bakmadım tecrübe açısından işine yararsa yardımcı olmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_8968.jpeg
    IMG_8968.jpeg
    166.2 KB · Görüntüleme: 11

anakin

Minör
Üye
Hocam böcekler ayrı bakılmalıdır derler hep, kavga etmiyorlar mı?

Atakann

Yumurta
Üye
Merhaba normalde ben de ayırıyordum ama son boceklenme döneminde ayırmadım bir sorun yaşamıyorum şu anlık

Hasancık

Minör
Üye
Hocam böcekler ayrı bakılmalıdır derler hep, kavga etmiyorlar mı?
Ben hiçbir zaman ayırmadım bir sorun yaşamıyorum üretimi hızlandırmak istiyorsanız ayırabilirsiniz un kurtları buldukları yumurtaları yediği için üretim yavaşlıyor böcekleri ayırıp başka yere yumurtlamalarını sağlarsanız üreme hızlanıyor