Büyük bir hata yaptım.

biriri1111

Yumurta
Üye
Bugün kraliçe karıncamın aktarımını yaptım. 2 işçili, 5-6 yumurtası vardı. Direkt test tüpünü dikince yumurtalar gitti, direkt diğer test tüpüne. İşçileri ve kraliçeyi zorla taşıdım, baya stres oldular. Birkaç yumurta düştü, her ne kadar geri koysam da. Büyük bir hatam var, yiyecek vermeyi şu an uygun da bulmuyorum. Ne zaman vereyim, napayım, olası durumlar nedir? Yardımınıza ihtiyacım var, büyük bir vebale girdim. Bir de sonbaharda buldum, aylarca beklemiştim :(.

CanMertCengiz

Yumurta
Üye
Kraliçenizin cinsini belirtirseniz yardımcı olabilirim.Bence 1-2 günlük bir süre beklemenin ardından herşey normale dönecektir.

thymoss

Yumurta
Üye
biraz sakinleşsinler beslemeye devam et umarım koloni hayatta kalır

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam yumurtalara baskı vs. gibi şeyler olmadığı sürece herhangi bişey olmaz.Karıncaları manuel olarak geçirmende herhangi bi sorun yok her canlı gibi doğal olarak başka bi alana geçmek istememeleri normal.Besleme konusuna gelince diğer arkadaşların dediği gibi 2-3 gün karanlık ve titreşimsiz ortamda kalsınlar ondan sonra beslersin.Hiç üzülme ve telaş etme.Eğer kraliçe tek başına olsa sıkıntı olurdu ama işçisi olduğu için toparlarlar.Tek sıkıntı yumurtaları yiyebilir ve biraz geç yumurta verir ama bunların dışında bişey olmaz.