Formica sanırımBu karincanin turu nedir acaba formica ile lasius niger arasinda kaldim?
Abdomeni vücuduna göre büyük geldi bana o yüzden böyle bi tahmin yaptım. Abdomen cinse göre değişmez mi?Camponotus (taneamyrmex) kraliçesi.
Hocam Türkiye Formica ve Camponotus'ları morfolojik olarak birbirlerine benzemektedirler. Fakat bu morfta bir Formica bulamazsınız Türkiye tür kaydında.Abdomeni vücuduna göre büyük geldi bana o yüzden böyle bi tahmin yaptım. Abdomen cinse göre değişmez mi?
Anladım bu hobide yeniyim öğrenmiş oldumHocam Türkiye Formica ve Camponotus'ları morfolojik olarak birbirlerine benzemektedirler. Fakat bu morfta bir Formica bulamazsınız Türkiye tür kaydında.
Besin almadi hatta 10 a yakın yumurtasi varAbdomen şişkinliği alınan besine göre değişebileceği için abdomenin büyüklüğü güvenilir bir kaynak değil
Formicanin hangi Türü bir bilginiz varmi acabaFormica cinsi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Üstten net çekim atar mısın
Üstten çekim yapın dediğine göre emin olmak istiyor hocam. Abdomen büyüklüğü fazla döllenmeden kaynaklı olarakta şişebilir ek olarakBesin almadi hatta 10 a yakın yumurtasi var
Formicanin hangi Türü bir bilginiz varmi acaba
Cataglipyus nodus prensiBu tür nedir acaba prenses veya kraliçe midir ?
Kanatlı olduğu için almamıştım zaten 🙂 teşekkürlerCataglyphis nodus prensi
Doğaya geri salabilirsiniz
yuva ağzından alınmadığı sürece prenses olduğundan emin olduklarını alabilirsiniz. prensleri de alın belki prenses çıkarlarKanatlı olduğu için almamıştım zaten 🙂 teşekkürler