Bunun tür nedir?

Ünal

Yumurta
Üye
IMG_20230706_213733_1.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Mutillid wasp, kanatsız yaban arısı.

selam

Larva
Üye
İnsanı soktuğu Zenan felç bırakabilecek derecede acı veren iğne ve zehire sahipler , geçen ay kraliçesini buldun çok ihtişamlı fakat almadım sizde bence almayın ve beslemeyi çünkü pamuğu delme ozelligine sahipler evde büyük bir kargaşa yaratabilir
Yanlız yaşıyorlar diye biliyordum şaşırdım

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yanlız yaşıyorlar diye biliyordum şaşırdım
Sabit bir yuvaları yoktur. Bu canlılar parazitik canlılardır. Erkekleri kanatlı olur dişileri kanatsız olur ve yerde gezerler. Dişi yumurtalarını başka arıların veya canlıların yuvalarına bırakır ve o yumurtalar büyüyüp larva forma geldiklerinde konakçı canlının yumurta ve larvalarını yerler. Veya o arılarda bu yumurtalara bakarlar ve o çıkan Kadife karıncalar arıları öldürürler.

Son düzenleme:

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
Feci Sokar hocam bir an önce salın evden uzak biryere bence :D

selam

Larva
Üye
Sabit bir yuvaları yoktur. Bu canlılar parazitik canlılardır. Erkekleri kanatlı olur dişileri kanatsız olur ve yerde gezerler. Dişi yumurtalarını başka arıların veya canlıların yuvalarına bırakır ve o yumurtalar büyüyüp larva forma geldiklerinde konakçı canlının yumurta ve larvalarını yerler. Veya o arılarda bu yumurtalara bakarlar ve o çıkan Kadife karıncalar arıları öldürürler.
Biliyorum ama kraliçe deyince şaşırdım zaten yokmuş

Ünal

Yumurta
Üye
Teşekkürler cevaplar için bı ara Gine böyle bı şey görmüştüm formda emin olmak attım yarın saliyım

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam nasıl olur ben bu arkadaşın attığı gorseldeki karıncanın aynısının 2-3 katını gördüm
Görseldeki canlı karınca değil.
Görseldeki canlının boyutu belirtilmemiş ama Myrmilla sp. olduğunu düşünürsek 7-8mm civarı olabilir. Daha büyük mutillid türleri olduğunu düşünürsek de elbette 2-3 katını da görebilirsiniz. Tabii farklı bir tür canlı da görmüş olabilirsiniz. Büyük olması kraliçe olduğu anlamına gelmiyor yani.
Şu konuda da bahsetmiştim: