Yer altı kısmı alçı ile yapılabilir iyi işçilik ister ama üst taraf kolay zaten ama ben bişeyi anlamadım yer altında da mı yuva var yoksa o kısmın amacı farklı mı tüp ne için?Okulda bir proje yürüteceğiz. Tuğkan abinin videosunda bulunan gibi, biraz daha küçük bir formikaryum yapmak istiyoruz. Ahşap, plastik yerine bu formikaryumu adım adım nasıl yapabiliriz? Hangi malzemelere ihtiyacımız var, nelere dikkat etmeliyiz?
Ekli dosyayı görüntüle 71160
Bende tam olarak anlayamadım. Yer altı kısmında nemlendirmeyi nasıl sağlayacağız?Yer altı kısmı alçı ile yapılabilir iyi işçilik ister ama üst taraf kolay zaten ama ben bişeyi anlamadım yer altında da mı yuva var yoksa o kısmın amacı farklı mı tüp ne için?
Kanka bu sistem pek sürdürülebilir değil bence.Koloni büyüdükçe bu formicaryum küçük kalıcak birde müdahale etmen gereken bir durum olursa etmende zor olur.Okulda bir proje yürüteceğiz. Tuğkan abinin videosunda bulunan gibi, biraz daha küçük bir formikaryum yapmak istiyoruz. Ahşap, plastik yerine bu formikaryumu adım adım nasıl yapabiliriz? Hangi malzemelere ihtiyacımız var, nelere dikkat etmeliyiz?
Çok zor bir çalışma değil. ytong hazırlayıp silikon ile yapıştırmış. Üstüne ve yanlara alçı dökmüş. Diğer taraftan da ytong bitiminde aşağı düşüyor orası doğaçlama yapılabilir. Köpük üstüne sıvı alçı dökebilirsin. Aşağı kısımlara nem versin diye bir ara hazne düşünülebilir... Hayal gücüne kalmış.Okulda bir proje yürüteceğiz. Tuğkan abinin videosunda bulunan gibi, biraz daha küçük bir formikaryum yapmak istiyoruz. Ahşap, plastik yerine bu formikaryumu adım adım nasıl yapabiliriz? Hangi malzemelere ihtiyacımız var, nelere dikkat etmeliyiz?
Size de katılıyorum. bu tip sistemlerde müdahale durumu zor. Tüp en güzeliÇok zor bir çalışma değil. ytong hazırlayıp silikon ile yapıştırmış. Üstüne ve yanlara alçı dökmüş. Diğer taraftan da ytong bitiminde aşağı düşüyor orası doğaçlama yapılabilir. Köpük üstüne sıvı alçı dökebilirsin. Aşağı kısımlara nem versin diye bir ara hazne düşünülebilir... Hayal gücüne kalmış.
Lakin arkadaşların dediği gibi bir problem durumunda müdehale zor. camı kırmadan ulaşman zor. Tabii ki zevk senin![]()
Hocalarımın dediği gibi formikaryumda birşey olursa müdahale etmek çok zor olur. Attığım görsellerdeki gibi formikaryum ile outworld'ü iki ayrı parça olarak yaparsanız ve formikaryumun kapağını açılır-kapanır şekilde yaparsanız hem istediğinize yakın birşey olur hemde daha kolay müdahale edebilirsiniz.Okulda bir proje yürüteceğiz. Tuğkan abinin videosunda bulunan gibi, biraz daha küçük bir formikaryum yapmak istiyoruz. Ahşap, plastik yerine bu formikaryumu adım adım nasıl yapabiliriz? Hangi malzemelere ihtiyacımız var, nelere dikkat etmeliyiz?
Bunun da dezavantajı ; sıcaklık değişiminde esneme durumu var. Ortalarda potluk yapabilir. minik bir uprage ile ortalara da civataHocalarımın dediği gibi formikaryumda birşey olursa müdahale etmek çok zor olur. Attığım görsellerdeki gibi formikaryum ile outworld'ü iki ayrı parça olarak yaparsanız ve formikaryumun kapağını açılır-kapanır şekilde yaparsanız hem istediğinize yakın birşey olur hemde daha kolay müdahale edebilirsiniz.