Bunların türü ne?

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Dün bahçemde uçuşa hazırlanan bir koloni gördüm ama yanındaki başka bir koloninin işçileri onlara saldırıyordu. Ben de, belki inbreeding yapan bir türdür diye alıyorum, dedim ve çiftler halinde ayırdım. Ertesi gün baktığımda, erkeklerden birinin öldüğünü fark ettim ve kraliçe bir kanadını dökmüştü. Aynı zamanda da, pamuğu şekerli su ile ıslatıp koydum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 39

emre9293

Replete
Üye
Konudan bağımsız olarak, erkek alatelerin ömrü kısa değildir. Çiftleştikten sonra ölürler evet ama bu demek değil ki normal ömürleri kısadır. Bizzat kendi Camponotus kolonimde 2024 Ağustos doğumlu prensim hâla yaşamaya devam ediyor. Bu durum zaten uçmuş bir prens için geçerli olmayabilir çünkü doğa şartları çok acımasız ama çiftleşmemiş prenslerin ömrü de kısa olur bilgisi yanlış.
Hocam şimdi aklıma takıldı biraz araştırdım bu makalede doğrudan erkeklerin ömrü kısadır yazıyor.
Kalite için özür dilerim buraya yükleyince düşüyor.

"Relative to females, males have diminished immune systems... and chromosomes with..."
Çeviri: "Dişilere göre, erkeklerin bağışıklık sistemleri zayıflamıştır..."

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-10-20-19-51-06-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-10-20-19-51-06-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

SasuKe1

Replete
Üye
Eğer sadece erkekler ölmüşse Cihan hocamın söylediği gibi çiftleştiklerinden başka bir şey gelmiyor.
Kafanıza fazla takmayın böyle şeyleri, koloniniz büyüyünce bakarsınız anlarsınız. İsterseniz birazcık makale de araştırabilirsiniz, belki bulursunuz. Kafanıza takmayın dememim sebebi birçok şey olmuş olabilir. Mesela belki erkekler hasar almıştır, belki havada çiftleşip sonra oraya inmişlerdir öyle almışsınızdır. Olasılıklar bitmez hocam.

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Kafanıza fazla takmayın böyle şeyleri, koloniniz büyüyünce bakarsınız anlarsınız. İsterseniz birazcık makale de araştırabilirsiniz, belki bulursunuz. Kafanıza takmayın dememim sebebi birçok şey olmuş olabilir. Mesela belki erkekler hasar almıştır, belki havada çiftleşip sonra oraya inmişlerdir öyle almışsınızdır. Olasılıklar bitmez hocam.
Teşekkür ederim. Prensesleri bir süre besleyeceğim. Umarım çiftleştikleri için ölmüşlerdir.