Bunlar yumurta mı?

birkarincasever

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da yuva başından bulduğum bir messor kraliçesi ile arkadaşımın Burdurdan bulduğu bir prensi çiftleştirmek için aynı tüpe koymuştum. Yaklaşık 4-5 gündür aynı tüpte sorunsuz yaşıyorlardı. Bugün baktığımda kraliçenin prensi öldürdüğünü ve ölü prensin yanında bu boyutta yumurtaya benzeyen ama boyut olarak yumurtaya ihtimal vermediğim top gibi şeyler gördüm. Ne olduğunu bilen var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20220504_142342.jpg
    IMG_20220504_142342.jpg
    23.3 KB · Görüntüleme: 56

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yumurta evet, kraliçe neden yumurtaları oraya dizmiş onu anlamadım. Müdahale etmeyin kendisi alır yumurtaları.

birkarincasever

Yumurta
Üye
Yumurta evet, kraliçe neden yumurtaları oraya dizmiş onu anlamadım. Müdahale etmeyin kendisi alır yumurtaları.
Normalde karanlıkta tutuyordum o yüzden dizmiş olabilir. Prensi öldürdüğünü gördüğümde başka bir tüp bağlayıp onu karanlığa koydum. O zaman artık kraliçenin döllendiğini öğrendiğime göre ilk işçilerin çıkmasını bekleyebilirim :) teşekkürler

MuratErfidan

Larva
Üye
Normalde karanlıkta tutuyordum o yüzden dizmiş olabilir. Prensi öldürdüğünü gördüğümde başka bir tüp bağlayıp onu karanlığa koydum. O zaman artık kraliçenin döllendiğini öğrendiğime göre ilk işçilerin çıkmasını bekleyebilirim :) teşekkürler
Yumurtlaması döllendiği anlamına gelmiyor, hala çiftleşmemiş olabilir. Prensin ölme sebebi de kraliçeyle çiftleşmesi olabilir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yumurtlaması döllendiği anlamına gelmiyor, hala çiftleşmemiş olabilir. Prensin ölme sebebi de kraliçeyle çiftleşmesi olabilir.
Evet, bu ihtimal mevcut. Doğurgan olmayan yani döllenmemiş kraliçelerin daha çok yumurtaları dağıtma eğilimde olduğunu duymuştum. Yumurtaların hali de bundan kaynaklanıyor olabilir. Zaten 1 aya belli olur pupadan vs.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Isıtıcı ped kullanıyor musunuz?

LeafcutterFan

Yumurta
Üye
prensler kraliçeyi dölledikten sonra ölürler. Kraliçede sıkıntı yok ölmesi normal.