Fıstık sandımBugün gezerken bir taşın altında lasius niger türü olan bir koloniye denk geldim. Bazı pupalar diğerlerine göre daha iriydi ve kral ve ya kraliçe mi?
Ekli dosyayı görüntüle 35548
Ben bunları tüpte nasıl beslerim ve çıkartabilirim bildiğim kadarıyla pupa evresinde dışarıdan beslenmeye ihtiyaç duymuyorlar. Tüp ortamında bakıcam ve geniş bir kapta çiftleşme uçuşunu veyada suni olarak tek tek kraliçeleri ayırıp yanlarına bir kaç prens koyup çiftleştiricem kaç gün içinde çıkarlar ve nem oranı nasıl olmalı normal bir test tüpünde bakmam yeterlimi? Şu, ve pamuk?Koloniden neden pupa alıyorsunuz tam olarak? Prens veya prenses pupalari almışsınız. Karıncalarda Kral olmaz.
Başarılı olmazBen bunları tüpte nasıl beslerim ve çıkartabilirim bildiğim kadarıyla pupa evresinde dışarıdan beslenmeye ihtiyaç duymuyorlar. Tüp ortamında bakıcam ve geniş bir kapta çiftleşme uçuşunu veyada suni olarak tek tek kraliçeleri ayırıp yanlarına bir kaç prens koyup çiftleştiricem kaç gün içinde çıkarlar ve nem oranı nasıl olmalı normal bir test tüpünde bakmam yeterlimi? Şu, ve pamuk?
Koloniden neden pupa alıyorsunuz tam olarak? Prens veya prenses pupalari almışsınız. Karıncalarda Kral olm
Neden?Başarılı olmaz
Uçuşlar ne zaman başlar? Ve evet en yakın zamanda geri götùrücemYapay ortamda çiftleştiremezsiniz boşuna uğraşmayın, Lasiuslar uçuşunu gerçekleştirdiği zaman yüzlerce zaten bulabilirsiniz. Üstelik işçi yok diye görüyorum pupalardan çıkamayıp ölecekler. Koloniler Uçuşa başlamadan önce yuavalarla iletişim kurarlar. Yapay çiftleştirme yapmak istiyorsanız iki alete üreten lasius kolonisini tek bir odada tutmalısınız. Ki Laisus gibi bir tür için o kadar gereksiz olur ki... En yakın zamanda aldığınız pupaları koloniye geri götürün.
Ben messorlardan başka bir şey göremiyorum civarımda hasret oldu artık😅Lasiuslarida yapay ortamda çiftleştirmeye çalışmassın zaten uçuş oldumu milyon tane bulunuyor
Daha yaz gelmedi kiBen messorlardan başka bir şey göremiyorum civarımda hasret oldu artık😅
Ben yazin bulamiyom lasius cunku ucus oluyo kralice aramaya cikiyom bi bakmisim lasiuslar disrdaki kraliceleri kendi yuvalarina goturuyorlar zorla, bi kolonide 10 15 tane kralice oluyo bunlarin boyle bi ozelligi mi varDaha yaz gelmedi ki
Genel olarak bütün mevsim aradım Messor dışında başka bişey bulamadım olmassa dışarıdan companatus , veya lasius alicamDaha yaz gelmedi ki
İstanbul'da Anadolu çevresinde genelde ne tür uçuşlar oluyor Messor lasius hariciHiçbir şey almanıza gerek yok haziran başından temmuz sonuna kadar yoğun uçuşlar olur gece ışıkların altını gezerek bulabilirsiniz.
Tetramorium,pheidole, crematogaster, aphaenogaster, cataplyhis ve daha fazlası.İstanbul'da Anadolu çevresinde genelde ne tür uçuşlar oluyor Messor lasius harici