Bunlar ne

Erenerno55

Larva
Üye
Karıncamın yumurta etraflarında beyaz beyaz hareket eden bir şeyler var sizce bu ne olabilir

Ekli dosyalar

• 20220827_123034.jpg
    20220827_123034.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 29
  • 20220827_123031.jpg
    20220827_123031.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 29
  • 20220827_123025.jpg
    20220827_123025.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 29

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hareket eden larvalar olabilir diyeceğimde, yumurtalar yeni mi? Videoya çekip atabilme şansınız var mı

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Video atabiliyor muyum buraya eğer atılıyor ise atayım elbette
Youtubea kısa video şeklinde yükleyerek buraya atabilirsiniz. Sanırım hızlıresim aracılığı ile de yükleniyordu yanlış hatırlamıyor isem

Erenerno55

Larva
Üye
Hareket eden larvalar olabilir diyeceğimde, yumurtalar yeni mi? Videoya çekip atabilme şansınız var mı
Yumurta işte ben her daim yazıyorum zaten buraya günlük de tutuyorum kendi çapımda 3 hafta kadar oldu 8 ağustosta ilk yumurta aldım

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Mite benzeri canlılar olabilirler. Eğer fotoğraflarını çekebilirseniz çok iyi olurdu. Şuanlık ne desem havada kalır o yüzden

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Mite gibi duruyor açıkçası. İstiyorsanız transfer edebilirsiniz veya sayıları çok fazla değilse öldürebilirsiniz çöp stick ile

Erenerno55

Larva
Üye
Mite gibi duruyor açıkçası. İstiyorsanız transfer edebilirsiniz veya sayıları çok fazla değilse öldürebilirsiniz çöp stick ile
İşte neyin mite neyin yumurta olduğunu anlayabilir miyim bilmiyorum hem de transfer işleri hakkında pek bilgim de yok ilk sefer olduğu için kafamda tonla soru var neden mite oluştu ve Yumurtaları nasıl karşı tarafa aktaracağım

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İşte neyin mite neyin yumurta olduğunu anlayabilir miyim bilmiyorum hem de transfer işleri hakkında pek bilgim de yok ilk sefer olduğu için kafamda tonla soru var neden mite oluştu ve Yumurtaları nasıl karşı tarafa aktaracağım
Yumurtalar zaten toplu bir şekilde durmuyor mu? Bence oradan anlayabilirsiniz,hareket edenleri de öldürebilirsiniz. Transfer için rehber konuya göz atabilirsiniz;
Örneğin videoda büyük bir şey gösteriyorum aşağıda kalıyor yumurta mı o
O aşağıdaki büyük olan yumurta

Emrecanakkaya

Yumurta
Üye
Yumurtalar zaten toplu bir şekilde durmuyor mu? Bence oradan anlayabilirsiniz,hareket edenleri de öldürebilirsiniz. Transfer için rehber konuya göz atabilirsiniz;

O aşağıdaki büyük olan yumurta
Yumurtalar dağınık duruyor mantıklı olanı sanırsam öldürmek olabilir mi transfer edip sorun yaşamak istemiyoruz (ben kardeşiyim bu arada :) )

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yumurtalar dağınık duruyor mantıklı olanı sanırsam öldürmek olabilir mi transfer edip sorun yaşamak istemiyoruz (ben kardeşiyim bu arada :) )
Ben mi yanlış gördüm acaba? Ortada yumurtalar duruyor işte. Etrafta da 1-2 tane yumurta var. Manuel transfer yapıp transfer edebilirsiniz fakat yine miteları öldürmek zorunda kalacaksınız.

Emrecanakkaya

Yumurta
Üye
Ben mi yanlış gördüm acaba? Ortada yumurtalar duruyor işte. Etrafta da 1-2 tane yumurta var. Manuel transfer yapıp transfer edebilirsiniz fakat yine miteları öldürmek zorunda kalacaksınız.
Peki transfer yaptım diyeyim yumurtaları nasıl karşıya geçrebilirim kraliçe yapabilir mi bunu kendisi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki transfer yaptım diyeyim yumurtaları nasıl karşıya geçrebilirim kraliçe yapabilir mi bunu kendisi
Transferi manuel yapmayacaksanız kraliçe geçer normalde. Fakat sizin durumunuzda manuel olarak yapmanız daha iyi olur. Çünkü tüpün içi hala nemli duruyor,kraliçe de zor geçer açıkçası transferde diğer tüpe. Eğer halledebilecekseniz miteları öldürmeye çalışın çöp stickle dediğim gibi.
Mite hakkındaki rehbere ulaşmak için;
https://karincaciftligim.com/threads/mite-hakkinda-rehber.382/

Erenerno55

Larva
Üye
Transferi manuel yapmayacaksanız kraliçe geçer normalde. Fakat sizin durumunuzda manuel olarak yapmanız daha iyi olur. Çünkü tüpün içi hala nemli duruyor,kraliçe de zor geçer açıkçası transferde diğer tüpe. Eğer halledebilecekseniz miteları öldürmeye çalışın çöp stickle dediğim gibi.
Teşekkür ederim umarım bir daha yaşamam ya gerçekten sıkıntılı bir durum

Erenerno55

Larva
Üye
Bir şey daha sormak istiyorum kraliçenin yeri kirlenmiş veyahut suyu azalmış ise dediğiniz gibi yumurtalar da dahil manuel olarak mı yapmak zorundayım bu gibi durumlarda

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir şey daha sormak istiyorum kraliçenin yeri kirlenmiş veyahut suyu azalmış ise dediğiniz gibi yumurtalar da dahil manuel olarak mı yapmak zorundayım bu gibi durumlarda
Küf durumu çok ilerlerse,mite oluşursa,tüp çok kirlenirse vs ve hala su duruyorsa tüpün içinde manuel yapmak zorunda kalıyorsunuz çoğunlukla. Tüp içerisinde su zaten biterse karıncalar kendileri transfer olmak isterler yoksa aksi takdirde su içemezler,yumurtalar için nemli alan olmaz ve ölümler gerçekleşebilir.

Erenerno55

Larva
Üye
Küf durumu çok ilerlerse,mite oluşursa,tüp çok kirlenirse vs ve hala su duruyorsa tüpün içinde manuel yapmak zorunda kalıyorsunuz çoğunlukla. Tüp içerisinde su zaten biterse karıncalar kendileri transfer olmak isterler yoksa aksi takdirde su içemezler,yumurtalar için nemli alan olmaz ve ölümler gerçekleşebilir.
Teşekkür ederim gerçekten sizin sayenizde daha da ileri gideceğim inşallah hobide

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye