Bulduğum kraliçelerin ikisi de öldü...

MorteL

Yumurta
Üye
Geçen hafta salı günü bulduğum kraliçelerin ikisi de öldü. Bu, tek kanatlı olandı ve 3 gündür bakmıyordum. Bugün kontrol için baktığımda ölmüştü 😢. Bunun sebebi nedir ve şimdi ne yapacağım? Bu saatten sonra uçuşa denk gelme ihtimalim var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20240916_230111.jpg
    IMG_20240916_230111.jpg
    213 KB · Görüntüleme: 21

serhatoztknn

Yumurta
Üye
Ölü taklidi yapıyor olabilir ben bir kez yaşamıştım pamuğunu açıp sessiz bir yerde 30dk bekleyebilirsin stresten dolayı taklit yapıyor olma şansı var

Koraykbl

Nanitik
Üye
Geçen hafta salı günü bulduğum kraliçelerin ikisi de öldü. Bu, tek kanatlı olandı ve 3 gündür bakmıyordum. Bugün kontrol için baktığımda ölmüştü 😢. Bunun sebebi nedir ve şimdi ne yapacağım? Bu saatten sonra uçuşa denk gelme ihtimalim var mı?
Ayın sonuna kadar bulabilirsin. Ölmüş olması çok nemden olabilir çünki çok dar alanda fazla nem var gibi. Ölmüş olma ihtimalinin diğer sebepleride parazit olabilir.

MorteL

Yumurta
Üye
Ayın sonuna kadar bulabilirsin. Ölmüş olması çok nemden olabilir çünki çok dar alanda fazla nem var gibi. Ölmüş olma ihtimalinin diğer sebepleride parazit olabilir.
Mikroskopla inceledim bir şey gözükmedi.

Ölü taklidi yapıyor olabilir ben bir kez yaşamıştım pamuğunu açıp sessiz bir yerde 30dk bekleyebilirsin stresten dolayı taklit yapıyor olma şansı var
Hocam dünden beri duruyor aynı pozisyonda.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kraliçelere çok dar alan bırakmışsınız lütfen rahat ve sağlıklı bir alanda besleyin. Uçuşlar konusunda şöyle söyleyeyim geçen sene aralık ayında Antalyaya gitmiştim ve messor uçuşlarına denk geldim yani ihtimal hiç bitmez.

ali8181

Yumurta
Üye
Kraliçelere çok dar alan bırakmışsınız lütfen rahat ve sağlıklı bir alanda besleyin. Uçuşlar konusunda şöyle söyleyeyim geçen sene aralık ayında Antalyaya gitmiştim ve messor uçuşlarına denk geldim yani ihtimal hiç bitmez.
Dar alandan öldüklerini düşünmüyorum parazit vb sebeplerden ölmüş olabilirler ortada hiç bir neden olmasa bile ölen kraliçeler var

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Dar alandan öldüklerini düşünmüyorum parazit vb sebeplerden ölmüş olabilirler ortada hiç bir neden olmasa bile ölen kraliçeler var
Dar alandan dolayı nem oluşmuş ve kraliçeleri öldürmüş olabilir.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
5 ml'lik şırınga kullandım, elimde o zaman tüp yoktu. YouTube'dan bakıp ne yaptılarsa aynısını yaptım aslında.
Hocam şırınganın içini eğer temizlemediyseniz görmek isterim.

MorteL

Yumurta
Üye
Hocam şırınganın içini eğer temizlemediyseniz görmek isterim.
Maalesef,okulda inceledikten sonra kobay olarak okulda bıraktım.
3 ml'ye kadar su koydum, sonrasında bir parça pamuk yerleştirdim (pamuğun yarısı ıslak). Araya kraliçeyi koyup tekrar pamukla kapattım.

ali8181

Yumurta
Üye
Dar alandan dolayı nem oluşmuş ve kraliçeleri öldürmüş olabilir.
Olabilir ama ben öyle düşünmüyorum 5 tane tetramda 5 ml lik şırıngada fotoğraftaki kadar hatta daha dar bir alanda işçilerini çıkardı ve hiç ölen olmadı

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Maalesef,okulda inceledikten sonra kobay olarak okulda bıraktım.
3 ml'ye kadar su koydum, sonrasında bir parça pamuk yerleştirdim (pamuğun yarısı ıslak). Araya kraliçeyi koyup tekrar pamukla kapattım.
Başka sebeplerde olabilir; görünmeyecek derecede hasar almıştır, stres yapmıştır, bunu bilemeyiz iş işten gecmiş malesef.