Bulduğum kraliçelerde mite

otsavas

Pupa
Üye
Bugün sabahtan hava sıcak olduğu için kraliçe karınca aramaya çıktım yaklaşık 5 tane kraliçe karınca buldum fakat bulduklarımdan 4 tanesinde mite vardı. kraliçenin üzerindeki mite sayısına göre sonradan geçebilir mi? siz doğadan bulduğunuz karıncada mite olduğunu fark edince ne yapıyorsunuz?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam iğne ile felan çok narin davranacak şekilde alabilirsin üstlerinden.Mite çoğalabilir geçeceğini sanmıyorum.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bugün sabahtan hava sıcak olduğu için kraliçe karınca aramaya çıktım yaklaşık 5 tane kraliçe karınca buldum fakat bulduklarımdan 4 tanesinde mite vardı. kraliçenin üzerindeki mite sayısına göre sonradan geçebilir mi? siz doğadan bulduğunuz karıncada mite olduğunu fark edince ne yapıyorsunuz?
biraz yabancı forumlarda gezdim, yaptıkları ilk şey kraliçeyi buzdolabına koyup mite zayıfladıktan sonra dikkatlice kulak temizleme çubuğu gibi hassas ve yumuşak bir şey ile mite i kraliçeden ayırmakmış. ikinci yöntem ise tüpe biraz limon suyu koyup mite in rahatsız olmasını sağlamakmış, mite kraliçeyi bıraktığında yeni ve temiz bir test tüpüne aktarmış ve sorun çözülmüş. bu iki yöntemi deneyebilirsiniz. mite kraliçenin sağlığı için büyük bir sorun bu yüzden kendi kendine geçmesini beklemeyin, şimdi bir şey olmasa 2 ay sonra olabilir bu yüzden mite lardan bir an önce kurtulmaya bakın, ayrıca bunlar kraliçeyi epey strese sokacaktır bu yüzden mite tan kurtulduktan sonra kraliçeyi işçileri çıkana kadar ellememenizi öneririm.