İşci karıncaDiğer konudada söyledim formica cinsi
Thoraxtan belli kraliçeİşci karınca
Konuyla ilgili değil ama parazitik kraliçelerle koloni kurulumu ve kurarsak bir zararı varmı? hem doğaya karşı hemde büyüyen koloniye karşı.Formica kraliçesi değil ama parazitik lasius kraliçesi
Gördüm agaDiğer konudada söyledim formica cinsi
Evet knk bende merak ettim parazitik olmasında bir sakınca varmı acabaFormica kraliçesi değil ama parazitik lasius kraliçesi
İlk kraliçem ne yapmam gerekirFormica kraliçesi değil ama parazitik lasius kraliçesi
Kusura bakma yanıldımİlk kraliçem ne yapmam gerekir
hadi işçi tamam pupayı nereden bulacakKusura bakma yanıldım
Parazitik kraliçe olduğu için pupa eklemesi veya işçi eklemesi yapman gerekiyor
O bölgesindeki yuvalara göre değişir arkadaş nerde oturuyor bilmiyorum ama ormanlık alana gitse heryer lasius yuvası dolu taşların altında oralardan bulur ama şehirdeyse işçi eklemesi gerekhadi işçi tamam pupayı nereden bulacak
Knk Sakarya'dayım ormanlık alan bol ama lasius pupası olduğunu nasıl anlayabilirim ve işçi olarak lasius işçisi olmalı dimi başka işçi olurmuO bölgesindeki yuvalara göre değişir arkadaş nerde oturuyor bilmiyorum ama ormanlık alana gitse heryer lasius yuvası dolu taşların altında oralardan bulur ama şehirdeyse işçi eklemesi gerek
Taşların altını aç zaten kolonileri baya kalabalık olur internettende lasius işçilerine bakabilirsin yada bulduğun pupaları yanına işçide koyup foruma atarsın lasiusmu değilmi cevaplarız ayrıca lasius işçisi olması gerek başka cins olmazKnk Sakarya'dayım ormanlık alan bol ama lasius pupası olduğunu nasıl anlayabilirim ve işçi olarak lasius işçisi olmalı dimi başka işçi olurmu
Teşekkür ederimTaşların altını aç zaten kolonileri baya kalabalık olur internettende lasius işçilerine bakabilirsin yada bulduğun pupaları yanına işçide koyup foruma atarsın lasiusmu değilmi cevaplarız ayrıca lasius işçisi olması gerek başka cins olmaz
Aga karıncayı bir kaç yerde daha paylaştım ama formica dediler ve beklememi söylediler tam olarak ne yapmalıyım lütfen yardım edebilirmisinizFormica kraliçesi değil ama parazitik lasius kraliçesi