Bugünkü uçuş

Thorin

Yumurta
Üye
Merhabalar, bugünkü yürüyüşümde ekleyeceğim fotoğraftaki görüntüde yaklaşık 10 yuva gördüm. Biraz izledim aşırı küçük bir tür ama uçuş yapacakları ve böyle büyüyüp gelişmelerini görmek çok güzeldi.
Hem sizinle paylaşıp hem türünü merak ettim, türü nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_7926.jpeg
    IMG_7926.jpeg
    135.1 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_7925.jpeg
    IMG_7925.jpeg
    165.9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_7924.jpeg
    IMG_7924.jpeg
    145.8 KB · Görüntüleme: 30
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Tetramorium cinsi bunlar. Tür tespiti için çok ince renk, kıl, şekil gibi bi dolu ayrıntıyı tek tek incelemeniz ve uygun türü bulmanız gerek. Tahmin edeceğiniz üzere bakabilecek ekipmanınız olsa bile hangi tür olduğunu bulup eşleştirmeniz gerektiği için çok zor bir iş.

Mustafaf

Media
Üye
Tür tahmini yapılmaz, cins ise bu fotoğraftan yapılmaz. İşçilere bakarak söylüyorum Pheidole sp.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Tetramorium cinsi bunlar. Tür tespiti için çok ince renk, kıl, şekil gibi bi dolu ayrıntıyı tek tek incelemeniz ve uygun türü bulmanız gerek. Tahmin edeceğiniz üzere bakabilecek ekipmanınız olsa bile hangi tür olduğunu bulup eşleştirmeniz gerektiği için çok zor bir iş.

Çözüm

Thorin

Yumurta
Üye
Bugün bunları görmemim üstüne iki tane tetra prensesi de buldum uzak bir noktada. Benziyorlardı.
Ama bu kanatlılar erkekler diye düşünüyorum. Öyle midir?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bugün bunları görmemim üstüne iki tane tetra prensesi de buldum uzak bir noktada. Benziyorlardı.
Ama bu kanatlılar erkekler diye düşünüyorum. Öyle midir?
Prenses ve prensler bir arada görselde.