Bufalo Kurdu mu Morio Kurdu mu (Yüksek Lisans Araştırması)

anilkaankaracengel

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba yüksek lisans tezim için bu iki kurttan birisini tedarik etmem gerekiyor sizce hangisi daha uyguna gelir bilenler varsa yardımcı olabilir mi? Tedarik konusunda sıkıntı yaşıyorum..

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Buffalo kurdu daha hesaplı olur. Üretim ve bakım olarak da Morio kurdundan daha basit. Ankara canlı yemden temin edebilirsiniz.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Bende morio tavsiye ederim ilk defa bakacak heralde bufalolar ölebilir

anilkaankaracengel

Yumurta
Üye
Benimkisi bakımdan ziyade besin değerleri ile alakalı bir çalışma olacak o yüzden canlı veya cansız olması çokta önemli değil.

anilkaankaracengel

Yumurta
Üye
Bir de 3 kilo kadar elime geçmesi gerekiyor. Benim için burda sıkıntı başlıyor☹️ Ankara canlı yem e yazdım umarım geri dönüş sağlarlar

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Fiyatını karşılayabilirseniz 3 kilogramı sağlayabileceklerini düşünüyorum. Eren Çarkçı'dan alamazsanız Antalya Çekirge'ye ve Adana Canlı Yem'e (morio için) sorabilirsiniz. Bu arada muhtemelen farkındasınızdır fakat yine de belirteyim, Tenebrionidae familyasından tedarik edebileceğiniz başka türler de var; un kurdu ve Ulomoides dermastoides gibi. Hangi üniversiteden çıkartacaksınız projeyi?

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Morio kurdunun 100 adeti kaç grama tekabül ediyor peki?
Ben en iri kurtlarımdan birisini tartmıştım, yaklaşık 1 gram gelmişti. Yani 3 kg için en az 3000 kurda ihtiyacınız olacak, ki çoğu o kadar büyük olmayacağı için daha fazlası gerekecektir.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Ocularis hakkında peki bilginiz var mı?
Ulomoides dermastoides'in sinonimi bildiğim kadarıyla. İçlerindeki en ufak tür o. Erginleri aşağı yukarı 0.5 milimetre civarı. Adana Canlı Yem'den satın aldığım hamam böcekleriyle beraber gelmişlerdi, bir kaba koymuştum. İçine kabuklu çiğ yer fıstığı attım ve arada sırada ufak bir meyve parçası atıyorum. Çok uğraşmıyorum yani, zaten istediğim bir tür değildi. 2-3 ergin var şu an, kendi hâllerinde takılıyorlar. Adana Canlı Yem sayfasında tür hakkında beslenme ve besin değerleri bilgisi mevcut, dilerseniz bir göz atabilirsiniz.