Bu yumurtalar hangi canlıya ait acaba

AliAltın

Larva
Üye
İlk öncelikle herkese merhabalar bu sabah uyandığımda zebra danio akvaryumunda böyle yumurtalar gördüm akvaryumun içindeki canlılar;
Zebra danio
Çöpçü balığı
Adi salyangoz
Acaba bunlardan hangisine ait anlaya bilirmisiniz benim fikrimce adi salyangoz ama sizinde düşüncelerinizi dinlemek istiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20240511_112145_126.jpg
    IMG_20240511_112145_126.jpg
    61.6 KB · Görüntüleme: 48

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Büyük ihtimalle zebra danio yumurtası. Salyangoz yumurtlasaydı şeffaf olurdu diye düşünüyorum.

AliAltın

Larva
Üye
@waveslord Hocam çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için üretim yapmak için ayırdıklarımdan değilde bunlardan gelmesi beni şaşırttı peki ya hocam yumurtaları ne yapmalıyım acaba büyüklerin yemesine karşı bitkiyi akvaryumdan alsammı diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bence yenilmesini istemiyorsan al. Mantar ilacı vb. bir ilaç koy kaba öyle idare eder yumurtadan çıkana kadar. Sen yine de youtubeden bak üretim videolarına benzer şeyler yapıyorlardır.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Daniolar yumurtaları direkt zemine döker. Bunlar yüksek ihtimal çöpçülerin yumurtaları. Beyazlaşanlar mantarlaşmış olanlar, diğerlerine de bulaşmadan onları ayıklamalısın. Üretmek istiyorsan başka bir tanka alıp iyice havalandırıp metilen mavisi dökebilirsin.

AliAltın

Larva
Üye
Daniolar yumurtaları direkt zemine döker. Bunlar yüksek ihtimal çöpçülerin yumurtaları. Beyazlaşanlar mantarlaşmış olanlar, diğerlerine de bulaşmadan onları ayıklamalısın. Üretmek istiyorsan başka bir tanka alıp iyice havalandırıp metilen mavisi dökebilirsin.
Hocam ama çöpçülerimin türü ve boyutları farkı bu çiftleşmeleri için engel olmazmı birde eğer çöpçü yumurtasıysa kaç günde çıkar.

Ve hocam amazon hançerimde gördüm ve diğer yapraklara baktığımda daha fazla vardı artık ne olduklarını zaman gösterecek

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam ama çöpçülerimin türü ve boyutları farkı bu çiftleşmeleri için engel olmazmı birde eğer çöpçü yumurtasıysa kaç günde çıkar.

Ve hocam amazon hançerimde gördüm ve diğer yapraklara baktığımda daha fazla vardı artık ne olduklarını zaman gösterecek
Engel olabilir. Ama danioların olmadığına eminim, adi salyangozların da olabilir.