Bu yumurtalar güvenin mi yoksa Cataglyphis’in mi?

Kuzeyli

Larva
Üye
Merhabalar, az önce test tüpünde gözlemlediğim diğer Cataglyphis kolonisi için outworld hazırlayana kadar geçici bir besin kaynağı olması amacıyla, yaklaşık 30 dakika boyunca buzlukta beklettiğim bir adet güveyi verdim. Aradan 1-2 saat geçtikten sonra, güve etrafında bazı beyaz yumurtamsı yapılar fark ettim (fotoğraflarını ekliyorum). Güvenin büyük ihtimalle öldüğünü düşünüyorum.
Merak ettiğim konu şu: Güve öldükten sonra bu şekilde yumurta bırakmış olabilir mi, yoksa bu yapılar Cataglyphis’lere mi ait? Uzman görüşlerini almak isterim. İçine attığım güvenin fotoğrafını da ekledim.

Ekli dosyalar

• IMG_9037.jpeg
    IMG_9037.jpeg
    47.1 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9036.jpeg
    IMG_9036.jpeg
    45.8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_9035.jpeg
    IMG_9035.jpeg
    57.6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9034.jpeg
    IMG_9034.jpeg
    57.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_9033.jpeg
    IMG_9033.jpeg
    53.5 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_9038.jpeg
    IMG_9038.jpeg
    54.1 KB · Görüntüleme: 35
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kuzeyli

Larva
Üye
Bu arada bu yumurtalar tüpün ağız kısmında güvenin etrafına bırakılmış. Yani nemli olan kısma uzak olan taraf. Az önce ne olur ne olmaz diye güveyi aldım, küflenme ihtimaline karşı, aldığımda fark ettim güve hala yaşıyor gibiydi. O yüzden güve tarafından bırakılma ihtimalini çöpe atmıyorum. Her türlü eğer güve yumurtasıysa muhtemelen kraliçe yer bu yumurtaları diye düşünüyorum. Biraz daha gözlem yapacağım, uzmanların görüşlerini bekliyorum :)

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu arada bu yumurtalar tüpün ağız kısmında güvenin etrafına bırakılmış. Yani nemli olan kısma uzak olan taraf. Az önce ne olur ne olmaz diye güveyi aldım, küflenme ihtimaline karşı, aldığımda fark ettim güve hala yaşıyor gibiydi. O yüzden güve tarafından bırakılma ihtimalini çöpe atmıyorum. Her türlü eğer güve yumurtasıysa muhtemelen kraliçe yer bu yumurtaları diye düşünüyorum. Biraz daha gözlem yapacağım, uzmanların görüşlerini bekliyorum :)
Muhtemelen cataglyphis karıncanız bırakmıştır, zamanla kesinleşir durum. Haftada 1-2 kez beslemeye devam edin, gerekli kurulumu yaptıysanız şu anda yapmanız gereken tek şey düzenli besleme yapıp beklemek. 😊

samet_56

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buzlukta 30 dakikayı geçtim 5 dakika bile zar zor hayatta kalabilir o canlı. Muhtemelen yanlış gördünüz.