Bu tarz durumlarda ne yapılması doğrudur

ahmett4sd3mir

Yumurta
Üye
Companatus sanctus 4 işçili kolonim var test tüpü de bakıyorum bu gün şekerli su vermek istedim biraz büyük tür olduğu için şırıngayla vereyim dedim ama verirken test tüpü den kaçmaya çalıştıklarından yanlışlıkla baya sıktım yumurtalar larvalar pulpalar İşçilerle birlikte hepsi şekerli suya bulandılar daha sonra hepsini sırayla suya atıp yeni test tüpüne aktardım sizce yumurtalar larvalar sudan zarar görmüşlermidir. Bu tarz durumlarda ne yapılması lazım

FurkanYüksel

Larva
Üye
geçmiş olsn dostum tuğkan abi bi videosnda söylemişti asla şırıngayla vermeyin diye sorunun cevabını bilmiyorum daha bilgili arkadaşlar ilgilnir umarım

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yani yapabileceğiniz en doğru şey bu yaptığınız sanırım. Aksi taktirde şekerli suya yapışıp öleceklerdir. 2-3 hafta onları strese sokmayın bence. Baya yormuştur zaten bu onları. Umarım sağlıklı olurlar.

Antquenn

Larva
Üye
Companatus sanctus 4 işçili kolonim var test tüpü de bakıyorum bu gün şekerli su vermek istedim biraz büyük tür olduğu için şırıngayla vereyim dedim ama verirken test tüpü den kaçmaya çalıştıklarından yanlışlıkla baya sıktım yumurtalar larvalar pulpalar İşçilerle birlikte hepsi şekerli suya bulandılar daha sonra hepsini sırayla suya atıp yeni test tüpüne aktardım sizce yumurtalar larvalar sudan zarar görmüşlermidir. Bu tarz durumlarda ne yapılması lazım
Dert etmeyin. Eğer karıncalar şekerle kaplı ise. Bir tane suyun içine aniden değdirin. Bu onları hayata getirir. Ama kraliçe ve pupalar için bir şey diyemeyeceğim. Geçmiş olsun.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Larvaları ve pupaları gözden çıkarın, manuel olarak kraliçeyi tüpten çıkarın ve tüpün girişini pamukla kapatın. Kraliçenin antenlerinden tutun ve ıslak bir peçete ile sırtına hafifçe peçeteyi sürün. Ardından aynı işlemi kraliçenin thoraxından tutarak -thoraxından zarar vermeden nasıl tutacağınızı bilmiyorum çok dikkatli olun- peçeteye çok yavaşça değdirin. Sonra kraliçeyi ıslak peçete de gezdirin. Önerim bu şekilde.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Larvaları ve pupaları gözden çıkarın, manuel olarak kraliçeyi tüpten çıkarın ve tüpün girişini pamukla kapatın. Kraliçenin antenlerinden tutun ve ıslak bir peçete ile sırtına hafifçe peçeteyi sürün. Ardından aynı işlemi kraliçenin thoraxından tutarak -thoraxından zarar vermeden nasıl tutacağınızı bilmiyorum çok dikkatli olun- peçeteye çok yavaşça değdirin. Sonra kraliçeyi ıslak peçete de gezdirin. Önerim bu şekilde.
Yarın da kraliçeyi ölü bulsun değil mi?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

O iş işten geçmiş, zaten suya atıp çıkarmış. Yapılacak şey bir dahaki sefere şırıngayla vermek yerine küçük bir pamuk parçasını şekerli suya bandırıp pamuğu tüpe koymak. Böylelikle bu tarz durumları yaşamayacaksın ve ne yapılması gerektiğini bilmene gerek olmayacak.

Bu arada antenden tutmayı hobi hayatımda ilk kez senden duydum, daha önce denedin mi? Antenler dayanıklı değildir, tutup kraliçeyi nasıl silecek? Antenler önemli bir organ, iletişimi sağlar. Anteni koparsa ne olacak? Ölmese bile önemli bir uzvunu kaybedecek. Yanlış yönlendirme yapmamaya dikkat etmeliyiz. Eğer illa bir yerinden tutması gerekirse o ayakları olmalı. Ayakları hem dayanıklıdır hem de kopsa da fazla sorun çıkarmaz.

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Direkt öldürse daha basit zaten :d Araba mı yıkıyorsun hocam bu nedir

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yarın da kraliçeyi ölü bulsun değil mi?

O iş işten geçmiş, zaten suya atıp çıkarmış. Yapılacak şey bir dahaki sefere şırıngayla vermek yerine küçük bir pamuk parçasını şekerli suya bandırıp pamuğu tüpe koymak. Böylelikle bu tarz durumları yaşamayacaksın ve ne yapılması gerektiğini bilmene gerek olmayacak.

Bu arada antenden tutmayı hobi hayatımda ilk kez senden duydum, daha önce denedin mi? Antenler dayanıklı değildir, tutup kraliçeyi nasıl silecek? Antenler önemli bir organ, iletişimi sağlar. Anteni koparsa ne olacak? Ölmese bile önemli bir uzvunu kaybedecek. Yanlış yönlendirme yapmamaya dikkat etmeliyiz. Eğer illa bir yerinden tutması gerekirse o ayakları olmalı. Ayakları hem dayanıklıdır hem de kopsa da fazla sorun çıkarmaz.
Hocam bende biliyorum be kadar absürt ve kulağa hoş gelmeyen bir yöntem olduğunu, sadece bir fikir sundum arkadaşa. Ama yine de koloniyi ölüme terk etmekten iyidir öyle değil mi? Madem yapabileceğimiz çok az şey var. Yapabileceklerimize odaklanalım öyle değil mi? Kinayeye gerek yok.

Evet denedim, bulduğum kraliçeleri bazen istemeden de olsa antenlerinden yaklayabiliyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat sizi haklı buluyorum, ayaklardan tutmak daha mantıklı geliyor kulağa.

Direkt öldürse daha basit zaten :d Araba mı yıkıyorsun hocam bu nedir
Evet araba yıkıyorum. Fırçayı uzatır mısın?