Yol kenarında taş altında sakallı ejder bulabileceğinizi düşünmüyorum büyük ihtimalle dikenli kelerdir:Bu nedir yol kenarında taşın altından buldum sakallı ejder mi yoksa Stellagama stellio(dikenli keler)'mi?
Bende öyle düşünüyorum.Yol kenarında taş altında sakallı ejder bulabileceğinizi düşünmüyorum büyük ihtimalle dikenli kelerdir:
Öncelikle sakallı ejder genel bir takma isimdir, Amphibolurinae alt familyasının Ponoga cinsine mensup 8 türün genel spesifik özellikleri dolayısıyla sakallı ejder denir ve bizim ülkemizde Amphibolurinae kayıtlı bir alt familya değil. Sizin bulduğunuz canlı tahmin ettiğiniz gibi Stellagama stellio türü.Bu nedir yol kenarında taşın altından buldum sakallı ejder mi yoksa Stellagama stellio(dikenli keler)'mi?
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Öncelikle sakallı ejder genel bir takma isimdir, Amphibolurinae alt familyasının Ponoga cinse mensup 8 türün genel spesifik özellikleri dolayısıyla sakallı ejder denir ve bizim ülkemizde Amphibolurinae kayıtlı bir alt familya değil. Sizin bulduğunuz canlı tahmin ettiğiniz gibi Stellagama stellio türü.