Arkadaşlar outworld olarak yaptım, sizce iyi mi? Kapağı açık şekilde kullanacağım. Vazelin sürmeyi düşünüyorum. Fikrinizi yazar mısınız?
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazdığınız için teşekkürlerler. Şuan daha kraliçem yok ama sipariş etmeyi düşünüyorum, 4 messor 1 lasius 40-50 işçi yapıp messur kraliçesini sonra takarım diye düşünüyorum. Sence iyi mi olur öyleBence güzel olmuş, ben bariyer olarak vazelin denedim, işçilerin ayaklarına fazla yapışıyor sonrasında da ayaklarına pislik yapışıyor ve temizlemeleri zor oluyor, pudra ve yağı karıştırırsanız ayaklarından temizlemeleri daha kolay olur. Yok illa vazelin kullanacağım derseniz de çok bol sürmeyin ki karıncalar zorlanmasın. Tabi büyük bir cins besliyorsanız bol sürebilirsiniz zaten onları anca tutar. Küçük bir cins besliyorsanız bol sürerseniz bariyere yapışıp ölebiliyorlar. Küçük cinslerde az ama uzun sürerseniz daha iyi olacaktır. Ayrıca hasatçı bir tür bakacaksanız tüp bağlama noktalarından birine tohum ile dolu bir test tüpü takabilirsiniz.
Bence satın almayın. Hem hobinin zevki kaçar hem de kraliçenin kusurlu olma ihtimali artar. Zaten uçuşlar daha yeni başladı ara sıra yürüyüşe çıkıp kraliçe bulmaya çalışabilirsiniz. Yaptığınız outworld ve formicarium a koloninizi geçirebilmeniz için koloninizin en az 40-50 işçi olması gerekir ve bu da zaten epey zaman alacaktır. Kraliçeyi ve koloniyi ilk başta test tüpünde bakmalısınız. Fazla büyük alan koloni ve kraliçe için iyi olmaz. Ayrıca bence o kadar kraliçe sipariş etmeyin veya toplamayın, hem çok mesai ister hem de hobiden bıkarsınız, zaman geçtikçe ek koloniler kurmayı düşünün derim.Merhaba yazdığınız için teşekkürler. Vazelin etki etmez mi karıncalar tırmanmasın diye, teşekkürler
Yazdığınız için teşekkürlerler. Şuan daha kraliçem yok ama sipariş etmeyi düşünüyorum, 4 messor 1 lasius 40-50 işçi yapıp messur kraliçesini sonra takarım diye düşünüyorum. Sence iyi mi olur öyle
Bende o yüzden 4-5 tane alıyorum. Fazla olsa benim için daha iyi olur, Normalde çeşitlilik istiyorum compo,phodilie,lasius,messor böyle olsun ama alıcağım satıcının elinde iki tür var. Ama tavsiyen için teşekkürlerler.Bence satın almayın. Hem hobinin zevki kaçar hem de kraliçenin kusurlu olma ihtimali artar. Zaten uçuşlar daha yeni başladı ara sıra yürüyüşe çıkıp kraliçe bulmaya çalışabilirsiniz. Yaptığınız outworld ve formicarium a koloninizi geçirebilmeniz için koloninizin en az 40-50 işçi olması gerekir ve bu da zaten epey zaman alacaktır. Kraliçeyi ve koloniyi ilk başta test tüpünde bakmalısınız. Fazla büyük alan koloni ve kraliçe için iyi olmaz. Ayrıca bence o kadar kraliçe sipariş etmeyin veya toplamayın, hem çok mesai ister hem de hobiden bıkarsınız, zaman geçtikçe ek koloniler kurmayı düşünün derim.