Bu normal mi?

BayTheCruel

Pupa
Üye
İnternette gördüğüm kadarıyla camponotuslar çok rahat takılıyor ancak benim camponotus kraliçem çok strese giriyor, onu kontrol ettiğimde etrafa saldırıyor. Üstelik 1 hafta veya 15 günde bir kontrol etmeme rağmen. Sürekli yumurtaları yiyor ve bir sonraki yumurtlayışındaki yumurta sayısı gittikçe azalıyor. Bunlar normalmi?

Mücteba

Minör
Üye
İnternette gördüğüm kadarıyla camponotuslar çok rahat takılıyor ancak benim camponotus kraliçem çok strese giriyor, onu kontrol ettiğimde etrafa saldırıyor. Üstelik 1 hafta veya 15 günde bir kontrol etmeme rağmen. Sürekli yumurtaları yiyor ve bir sonraki yumurtlayışındaki yumurta sayısı gittikçe azalıyor. Bunlar normalmi?
Camponotuslar stresli ve gelişimi yavaş olan bir türdür. Gayet normal yaptıkları. Yumurtalarını çok fazla yediyse bal ver biraz karnını doyursun. Daha sonra mümkünse bakma işçileri çıkana kadar. İşçiler çıktıktan sonra hem gelişimi hızlanıyor hem de stresi azalabiliyor.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Stres olayı aslında belirli bir seviyeye kadar türe bağlı olarak yaşanıyor ama aşırı stres, kraliçenizi çok az kontrol ettiğiniz için yaşanıyor olabilir. O davranışınız geri kalan günlerde oluşan ortama ters geliyor ve aşırı stres olabiliyor. Hem kılıflı hemde kılıfsız birçok kolonim var ve bir zaman sonra gerçekten belirgin bir stres farkı gördüğümü söyleyebilirim ama dediğim gibi türde çok önemli.

BayTheCruel

Pupa
Üye
Camponotuslar stresli ve gelişimi yavaş olan bir türdür. Gayet normal yaptıkları. Yumurtalarını çok fazla yediyse bal ver biraz karnını doyursun. Daha sonra mümkünse bakma işçileri çıkana kadar. İşçiler çıktıktan sonra hem gelişimi hızlanıyor hem de stresi azalabiliyor.
Bal derken ballı suyu kastettiniz değilmi.

Mücteba

Minör
Üye
Bal derken ballı suyu kastettiniz değilmi.
Ballı su veya şekerli su da olur. Kendi gözlemlerime göre balı daha çok seviyorlar ondan ötürü ben ballı su vermenizi tavsiye ederim. Benim kraliçe un kurdu atınca yüzüne bakmıyor. Balı görünce işçilerden önce dadanıyor.