Messormu? Camponotusmu!
Eminsin dimimessor sp. alate
Emin olmak pek mümkün değil çünkü bir tane bile düzgün fotoğraf çekmemişsin. Kanatlardan hiçbir şey gözükmüyor yandan fotoğraf atarsan net bir cevap verilebilir.Eminsin dimi
Açıkçası ikinci görseldeki abdomen deseninden Camponotus çıkarımını yaptım.Ekli dosyayı görüntüle 15207
Post petiole mevcut. Diğer fotoğraflarda da belli oluyor az çok. Messor bu.
Peki by ayda messor bulma olassiligim nedir?Ekli dosyayı görüntüle 15207
Pek yüksek değil ama bulabilirsiniz, bulmuşsunuz zaten.Peki by ayda messor bulma olassiligim nedir?
ben de bu şekilde düşünmüştümEkli dosyayı görüntüle 15207
ilk fotoğrafta da post petiole olduğunu düşünüyorum ben illa thoraxla abdomen arasında mesafe olması gerekmiyor ki post petiole bulunması içinEkli dosyayı görüntüle 15307
Bu fotoğrafta camponotus gibi gözüküyor. Hatta abdomende turunculuklar var gibi duruyor.
Ekli dosyayı görüntüle 15308
Bu fotoğrafta da postpetiole gözüküyor.
@Seyahatname yandan net bir fotoğraf paylaşabilir misin?
Bende bunu diyordum.Ekli dosyayı görüntüle 15307
Bu fotoğrafta camponotus gibi gözüküyor. Hatta abdomende turunculuklar var gibi duruyor.
Ekli dosyayı görüntüle 15308
Bu fotoğrafta da postpetiole gözüküyor.
@Seyahatname yandan net bir fotoğraf paylaşabilir misin?
2. Görseldeki abdomen desenini merak ediyoruz. Fikriniz var mı?Yandan fotoğrafa ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. O fotoğrafta postpetiole çok net. Mandibul da tipik Messor Mandibulu. Lüzum var mı?
Messor'un abdomen deseni dostum. Tamam?2. Görseldeki abdomen desenini merak ediyoruz. Fikriniz var mı?
Kusura bakmayasın dostum!Yıldırım gülle yaktın beni.