Peki bundan daha fazla olabilirmi büyük ihtimalle bahçeden gelmiştir hani evde daha bebek falan var tehlike oluştururmu sizce? Yada evden uzak kalmaları için ne yapabilirim evde çok böcek oluyor ama bu gerçekten ürküttü biraz bir çözüm arıyorum ilaçlama yaptırmak istemiyorum.
Ne gibi çözümler önerebilirsiniz?
Fotoğraflar yeterli olmasa da bahsettiğiniz kırmızı görünüm ve kıskaç gibi ağız
@araneae_macro'nun da dediği gibi Dysderidae ailesine uyuyor. Normalde taşların altında, toprakta yaşarlar ve tespih böceği yerler(ama başka böceklerle de beslendikleri oluyor).
Isırıkları yetişkin insanlarda ısırılan yerde 40 dakika civarı süren orta veya şiddetli acı/ağrı yapıyor. Bu acı genellikle 40 derece sonra geçiyor ama ısırılan yerde kaşıntı, kızarıklık, şişme veya hassaslık gibi durumlar daha devam edebilir ama kalıcı hasar bırakmayacaktır.
Etkisinin bebekte daha ağır olacağını tahmin ediyorum.
Dediğiniz gibi bahçeden gelmiştir. Evde daha fazla var mı diye kontrol edebilirsiniz bulduklarınızı dışarı atabilirsiniz. Evdeki böcekleri azaltmak eve giren örümcekleri de azaltmak için iyi bir yöntem olur diye düşünüyorum.
Ayrıca sivri sinekler gibi böceklerin taşıyabildiği hastalıklar örümcek ısırığından daha tehlikeli, evin içerisinde çok böcek olmasa bence daha iyi olur.