Bu Nedir ???

Yecan

Yumurta
Üye
Kamera kötü olduğu için çok net çekememiş olabilirim ancak balığın altında (bazen orada dışkısı kalıyor ve saatlerce öyle geziyor) garip şeffaf yarım ay şeklinde bir kesecik ve keseciğin içinde koyu renkli bir silindir var. Aklıma iç organı dışına çıkmış olabileceği geliyor ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• F41EED98-5FD3-40BA-951B-875CAAD36D5E.jpeg
    F41EED98-5FD3-40BA-951B-875CAAD36D5E.jpeg
    35.1 KB · Görüntüleme: 33

SkySea53

Larva
Üye
Fotoğraftan pek belli olmuyor ama sanırım beslenme kesesi patlamış eğer öyleyse yapılabilecek birşey yok daha net fotoğraf atabilirseniz iyi olur kesinleştiririz.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kamera kötü olduğu için çok net çekememiş olabilirim ancak balığın altında (bazen orada dışkısı kalıyor ve saatlerce öyle geziyor) garip şeffaf yarım ay şeklinde bir kesecik ve keseciğin içinde koyu renkli bir silindir var. Aklıma iç organı dışına çıkmış olabileceği geliyor ne yapmalıyım?
Anlattıklarına göre bağırsak çıkması olabilir. Genelde tedavisi kolaydır ama sizinki biraz fazla büyük erken farketseydiniz belki tedavi olabilirdi ama bu durumda biraz zor.

Yecan

Yumurta
Üye
Bu arada onu yeni bir kaba aldım belki parazittir diye, kutuya aldıktan sonra baktığımda tekrar bir şey göremedim, akvaryuma tekrar koydum şimdilik bir sıkıntı yok gibi.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Nasıl tedavi ediyoruz?
Öncelikle fotoğraftan çok şey belli olmasa da iç parazit sebep olmuş olabilir oyüzden sarımsaklı yem öneririm. Ayrıca su sıcaklığını sabit tutmaya çalış ve düzenli su değişimi yap hastalıkları iyileştirmenin en iyi yolu budur.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bu arada onu yeni bir kaba aldım belki parazittir diye, kutuya aldıktan sonra baktığımda tekrar bir şey göremedim, akvaryuma tekrar koydum şimdilik bir sıkıntı yok gibi.
İç parazit olmasına karşı dediklerimi yaparsan daha iyi olur işini garantiye almış olursun.