Bu nedir ?

58aka

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kadife karıncası

Piotriox

Yumurta
Üye
Kadife karınca. Doğaya sal ve dokunma sokar diye biliyorum

58aka

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

58aka

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bunlarda normal karinca özellikleri yok çiftleşmesi lazım değmez sadece bakarsın yani öylesine
Ben 3 4 gün tüpde normal karinca gibi durmuştu sonra saldım zaten türünü öğrenince. Türkiyedeki türleri sadece sokar ve acıtır ve zehirinin insanlara bi zarari yoktur. Zararli türleri Amerika taraflarında yaşar. Amerikada yasayan türlerinin zehirinin insanlara bi zararı varmidir bilmiyorum.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
suni ortamda beslenir mi hayatta kalma ihtimali var mı
türkiyede sadece bulduğunuz bu tür bulunuyor.
Mutillid diye geçiyor bilimsel adı.
20x30x20 bir akvaryumda 6 adet beslemiştim
dışarıda otların arasında terk edilmiş bir başka wasp yuvası buldum ve yaşam alanlarına attıktan 2 ay sonra yumurtladılar fakat yumurtalar öldü hiç yavru görmedim veya sayı artışı görmedim karıncalarla diyetleri aynı gibi şeker içeren besinleri çok seviyorlar çok eğlenceli ama yumurta işi sıkıntı oluyor çok fazka yumurtluyor evi basma ihtimali olabiliyor ve tehlikeli bi canlı beni bir keresinde sokmuştu ama yok böyle bir acı kıvrandım ölücem sandım. öyle işte eğlenceli :)

eneeess

Pupa
Üye
türkiyede sadece bulduğunuz bu tür bulunuyor.
Mutillid diye geçiyor bilimsel adı.
20x30x20 bir akvaryumda 6 adet beslemiştim
dışarıda otların arasında terk edilmiş bir başka wasp yuvası buldum ve yaşam alanlarına attıktan 2 ay sonra yumurtladılar fakat yumurtalar öldü hiç yavru görmedim veya sayı artışı görmedim karıncalarla diyetleri aynı gibi şeker içeren besinleri çok seviyorlar çok eğlenceli ama yumurta işi sıkıntı oluyor çok fazka yumurtluyor evi basma ihtimali olabiliyor ve tehlikeli bi canlı beni bir keresinde sokmuştu ama yok böyle bir acı kıvrandım ölücem sandım. öyle işte eğlenceli :)
görüntüsü de güzel dediğiniz gibi akvaryum içinde dekor kayalarla gayet güzel olabilir