Öncelikle en sevimlilere bakmakla başla. İnternetten zıplayan örümcek(Salticidae) fotoğraflarına bak. "Cute jumping spider" tarzı aratmalar yaparak başla. YouTube üzerinden "Lucas the Spider" çizgi filmi de yardımcı olabilir. Yavaş yavaş başlayıp zamanla kendini daha çok maruz bırakarak alıştır. Zamanla buna alıştırdıkça daha sonra yavaş yavaş diğerinin de fotoğrafında bakmaya başla. Zıplayan örümceklerden sonra kurt örümceklerinin fotoğraflarına bakabilirsin mesela.
Reddit'te r/jumpingspiders veya r/spiderbro gibi örümcekleri seven ve örümcek sevgisi ile ilgili olan subredditlerin yardımcı olacağını düşünüyorum.
İnsan bilmediği şeyden korkar. Örümcekleri öğrenmenin örümcek korkusunu yenmede çok önemli olduğunu görüyor ve düşünüyorum. Örümcekleri araştırdıkça, ne kadar zararsız olduklarını ve ne kadar abartıldıklarını gördükçe korkunuzun azalacağını düşünüyorum.
Mesela "zehirli" ve "zararlı" kelimelerinin çok farklı şeyler olduğunu öğren.
Örümceklerin neredeyse hepsi zehirlidir ama insan için tıbbi önemi olan çok çok az tür vardır.
Şu an, bu yazıyı yazdığım sırada 52856 geçerli örümcek türü var.
Türkiye'den kaydedilmiş 1200-1300 arası tür var, yalnızca 3 tür zehir barındırmıyor(Uloboridae). Geri kalanlar zehirli ama hayati tehdit oluşturan türler iki elin parmağını geçmiyor, zehri güçlü diyebileceğimiz türler 20 tane bile yok.
Örümcek korkusu küçük yaşta öğrenilen bir korku, yeterli çaba ile yenebileceğiniz bir korku.
Tabii ki psikolojiyle ilgilenen biri benim size yardım edebileceğimden çok daha iyi yardım edecektir. Bu konuda kararlıysanız ve bu öneriler işe yaramazsa profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.
Bu yazı çok uzun olsun istemediğim için burada bırakıyorum. Örümcekler hakkında daha çok bilgi veya detay isterseniz, bulduğunuz bir örümcek hakkında bilgi isterseniz vs. benimle iletişime geçebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.