35 gündeNe kadar sürede bu aşamaya geldi?
az önce baktım yoktu . bende anlamadımMojor işçin hayırlı olsun da uzun sürecek çıkması daha da büyüyecek o
Karıncalar çok ilginç olabiliyor, biryere saklanmıştıraz önce baktım yoktu . bende anlamadım
Benim de büyük larvaları olan bir kraliçem var fakat neden bilmiyorum şuanda ilk işçileri çıktı 4 adet. Hepsi neredeyse aynı anda çıktı fakat onlardan sonraki herhangi bir işçinin çıkmasına en az 1.5-2 hafta var. Ancak diğer kolonilerimde işçiler zaman boşluğu olmadan 2-3 günde bir çıkıyorlar. Ben bu zaman boşluğu olan kolonimin kraliçesinin yumurtaları yediğini düşünüyorum ve yediğini düşündüklerim iri ve büyük larvalar olduğunu düşünüyorum çünkü iri olanların sayısı azaldı ancak fotoğraftaki kadar büyük değillerdi ve içinde çizgi belli oluyordu yani boş beyazlık değildi.Bu şekilde büyük larvaya benzeyen "yapıların" Messor kolonimde ortaya çıkıp yok olduğunu hatırlıyorum ben de. Hatta kraliçesi ölmüş, yalnızca işçilerin olduğu test tüplerinde de yaşamıştım bu durumu. Belki döllenmemiş bir yumurtadan çıkan larvadır/drone'dur ve bir süre sonra yeniliyordur? Bilmiyorum fakat gerçekten ilgi çekici.
Ama bu ne kadar mantıklı ki? Yenilmek için doğulan bir yumurtayı yemek döngü gereği bir şey kazandırır mı besin açısından?Bu şekilde büyük larvaya benzeyen "yapıların" Messor kolonimde ortaya çıkıp yok olduğunu hatırlıyorum ben de. Hatta kraliçesi ölmüş, yalnızca işçilerin olduğu test tüplerinde de yaşamıştım bu durumu. Belki döllenmemiş bir yumurtadan çıkan larvadır/drone'dur ve bir süre sonra yeniliyordur? Bilmiyorum fakat gerçekten ilgi çekici.
Belki yumurtayı bırakırken bir aksiliki yaşayıp onu yemek için büyütmüş olabilirler.Ama bu ne kadar mantıklı ki? Yenilmek için doğulan bir yumurtayı yemek döngü gereği bir şey kazandırır mı besin açısından?
teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 7885
Ekli dosyayı görüntüle 7886
Görseldeki büyük larvalar major larvaları ve arkadaşın attığı larva ile uyuşuyor. Yenme sebebi muhtemelen larvanın ya da pupanın ölmüş olması. Her larva gelişimini sorunsuz tamamlayamaz. Ölen larva yenilir ve diğer larvaların gelişimi için kullanılır.