bu neden bu kadar büyük?

karınca

Yumurta
Üye
bu nedir ve neden diğer larvalardan bu kadar büyük

Ekli dosyalar

• 0060d256-affa-43a8-bfc0-f3290f4e3ac6.jpg
    0060d256-affa-43a8-bfc0-f3290f4e3ac6.jpg
    50.9 KB · Görüntüleme: 84

EArslan

Minör
Üye
Kraliçe o yumurtaya daha çok ilgi vermiştir.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Major larvası muhtemelen

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Mojor işçin hayırlı olsun da uzun sürecek çıkması daha da büyüyecek o

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Bu şekilde büyük larvaya benzeyen "yapıların" Messor kolonimde ortaya çıkıp yok olduğunu hatırlıyorum ben de. Hatta kraliçesi ölmüş, yalnızca işçilerin olduğu test tüplerinde de yaşamıştım bu durumu. Belki döllenmemiş bir yumurtadan çıkan larvadır/drone'dur ve bir süre sonra yeniliyordur? Bilmiyorum fakat gerçekten ilgi çekici.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Bu şekilde büyük larvaya benzeyen "yapıların" Messor kolonimde ortaya çıkıp yok olduğunu hatırlıyorum ben de. Hatta kraliçesi ölmüş, yalnızca işçilerin olduğu test tüplerinde de yaşamıştım bu durumu. Belki döllenmemiş bir yumurtadan çıkan larvadır/drone'dur ve bir süre sonra yeniliyordur? Bilmiyorum fakat gerçekten ilgi çekici.
Benim de büyük larvaları olan bir kraliçem var fakat neden bilmiyorum şuanda ilk işçileri çıktı 4 adet. Hepsi neredeyse aynı anda çıktı fakat onlardan sonraki herhangi bir işçinin çıkmasına en az 1.5-2 hafta var. Ancak diğer kolonilerimde işçiler zaman boşluğu olmadan 2-3 günde bir çıkıyorlar. Ben bu zaman boşluğu olan kolonimin kraliçesinin yumurtaları yediğini düşünüyorum ve yediğini düşündüklerim iri ve büyük larvalar olduğunu düşünüyorum çünkü iri olanların sayısı azaldı ancak fotoğraftaki kadar büyük değillerdi ve içinde çizgi belli oluyordu yani boş beyazlık değildi.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ama bu ne kadar mantıklı ki? Yenilmek için doğulan bir yumurtayı yemek döngü gereği bir şey kazandırır mı besin açısından?

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ama bu ne kadar mantıklı ki? Yenilmek için doğulan bir yumurtayı yemek döngü gereği bir şey kazandırır mı besin açısından?
Belki yumurtayı bırakırken bir aksiliki yaşayıp onu yemek için büyütmüş olabilirler.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
1654446826231.png
1654446834938.png
Görseldeki büyük larvalar major larvaları ve arkadaşın attığı larva ile uyuşuyor. Yenme sebebi muhtemelen larvanın ya da pupanın ölmüş olması. Her larva gelişimini sorunsuz tamamlayamaz. Ölen larva yenilir ve diğer larvaların gelişimi için kullanılır.

karınca

Yumurta
Üye