Bu messorun türü nedir ?

AnilAskin

Yumurta
Üye
Bulmuş olduğum messorun ilk işçileri çıktı. size birkaç sorum olacak;
1-Bu messorun cinsini/türünü belirleyebilir miyiz ?
2-İki gün sonra yaklaşık 8 saatlik bir yolculuk yapmak zorundayım yanımda götürücem fakat bir sorun olur mu ? (Tavsiye alabilirim)
3-Kraliçeye şekerli su verdim fakat çok fazla strese girdiği için yanına yaklaşamıyor bile, ballı su vermeyi deneyeyim mi ?

Ekli dosyalar

• karınca10.jpg
    karınca10.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 27
  • karınca11.jpg
    karınca11.jpg
    20.3 KB · Görüntüleme: 26
  • karınca12.jpg
    karınca12.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 26

EtYiyenMasumKeçi

Pupa
Üye
Bulmuş olduğum messorun ilk işçileri çıktı. size birkaç sorum olacak;
1-Bu messorun cinsini/türünü belirleyebilir miyiz ?
2-İki gün sonra yaklaşık 8 saatlik bir yolculuk yapmak zorundayım yanımda götürücem fakat bir sorun olur mu ? (Tavsiye alabilirim)
3-Kraliçeye şekerli su verdim fakat çok fazla strese girdiği için yanına yaklaşamıyor bile, ballı su vermeyi deneyeyim mi ?
Messor cinstir hocam, messorlarda tür tespiti çok zordur.

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
messorun cinsi messor. türü hakkında bir yorum yapamayız kayıt altına alınmış çok fazla messor türü var ve biz ayırt edemeyiz.
yolculuk konusunda titreşimi olabildiğince azaltmanız lazım. bol bol pamuk yumurta viyolu ve bir kutu kullanabilirsiniz.
şeker sudan stres olması normal stresi geçince ilgilenecektir. ballı su verip yeniden strese sokmanınza gerek yok

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Cinsi Messor, türünü bilemeyiz. Çok teferruatlı bir konu. Messor sp. (Messor cinsinin herhangi bir türü anlamına gelir) olarak bilseniz yeter.
Yanınızda taşıdığınız sürece bir sorun olmaz.
Şekerli suyu bir süre boyunca içmezlerse (Messorların bazıları pek sevmez) temizleyip yerine birkaç tohum/kuş yemi koyabilirsiniz.

AnilAskin

Yumurta
Üye
messorun cinsi messor. türü hakkında bir yorum yapamayız kayıt altına alınmış çok fazla messor türü var ve biz ayırt edemeyiz.
yolculuk konusunda titreşimi olabildiğince azaltmanız lazım. bol bol pamuk yumurta viyolu ve bir kutu kullanabilirsiniz.
şeker sudan stres olması normal stresi geçince ilgilenecektir. ballı su verip yeniden strese sokmanınza gerek yok
Teşekkür ederim.

Dusk

Larva
Üye
3 hafta boyunca evde olmayacağım maalesef bu yüzden götürüyorum.
ben 50 gün olmayacagım 2 messor kolonim var 2sinide gotrumeyecegım suyu ve tohumları bıtmesse yasarlar merak etmeyın evde bırabılırsınız yeterlı su ve besını verdıkten sonra yolculukta gereksız strese gırmesınler 8 saat uzun bir süre.

karincalemi

Yumurta
Üye
ben 50 gün olmayacagım 2 messor kolonim var 2sinide gotrumeyecegım suyu ve tohumları bıtmesse yasarlar merak etmeyın evde bırabılırsınız yeterlı su ve besını verdıkten sonra yolculukta gereksız strese gırmesınler 8 saat uzun bir süre.
ben sadece tohum ve nem ile bir messor kolonimi 3 ay yaşatmışlığım oldu baya dayanıklılar.