Bu kraliçenin türü nedir?

tahadgn

Yumurta
Üye
Öncelikle merhabalar, bu hobiye yeni başladım, bu kraliçeyi tam 3 ay önce buldum, tüpün içerisindeydi ve yaklaşık 2- 2 buçuk ay sonra yumurtladı ve şuan 3 işçi var ama çıkan işçilerin de kanatları var. İlk içşiler çıktıktan sonra ballı su hazırlayıp tüpün içerisine 1-2 damla verdim ama pek ilgilerini çekmedi sanırım. Daha önce izlediğim videolarda kanatlı işçi karınca görmemiştim, bu karıncaların türü nedir?

Ekli dosyalar

• 20250621_221214.jpg
    20250621_221214.jpg
    24.6 KB · Görüntüleme: 47
  • 20250621_221204.jpg
    20250621_221204.jpg
    26.6 KB · Görüntüleme: 47

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçeniz döllenmemiş diye bir kaide yok. İlk yumurta neslinin erkeklerden oluştuğu ancak prensesin döllendiği ve işçiler ürettiği koloni örnekleri mevcut. Prenolepis nitens/Lasius gibi duruyor.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam bu yeni çıkan prensler prensesi dölleyemez mi?
Şuan kendiliğinden döllemezler diye düşünüyorum. Ensest çiftleşme yapıyorlarmı onu daha bilgili kişiler cevaplar ama eğer yapıyorlarsa bir süre birbirlerini görmemeleri gerekir.

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kraliçeniz döllenmemiş diye bir kaide yok. İlk yumurta neslinin erkeklerden oluştuğu ancak prensesin döllendiği ve işçiler ürettiği koloni örnekleri mevcut. Prenolepis nitens/Lasius gibi duruyor.
Vay be! İlginç bir durum. Bunu neden yapıyorlar acaba? Sonuçta işçiler koloniye özellikle kurucu aşamada gerek ki tür güvenli bir şekilde çoğalabilsin. Bununla ilgili makaleler var mıdır?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Vay be! İlginç bir durum. Bunu neden yapıyorlar acaba? Sonuçta işçiler koloniye özellikle kurucu aşamada gerek ki tür güvenli bir şekilde çoğalabilsin. Bununla ilgili makaleler var mıdır?
Doğrudur. Yine de yaygın olmayan durumlar da bu tarz şeyler gerçekleşebiliyor. Popülasyonlar içerisinde diğerlerine kıyasla daha dezavantajlı stratejiler geliştirenler oluyor, doğal seçilim de burada devreye giriyor. Kurucu aşamada işçi geliştiren türler daha başarılı yayıldılar ancak bu, her bireyin bu strateji ile yayıldığı anlamına gelmez. Mutlaka kaynaklar vardır da bildiğim yok maalesef. Bulursam atarım.

Doğada işleyen şeyler bazen deney ortamında tezahür etmeyebilir, bunu da unutmamakta fayda var.