Bu kraliçem hangi messör türü

Mucitadam

Yumurta
Üye
Merhabalar, ilk işçi çıkmayana kadar net tür tahmini yapılmıyormuş anladığım kadarıyla, daha önce tür sorgulatmıştım bu sayfada ve messor sp. Denmişti. Tam tür tahmini nedir acaba. Tam inceleyemedim ama 2 işçim var işçiler siyah renkli ve ağızları kırmızıIMG_20220613_132811.jpgEkli dosyayı görüntüle 8947

Ekli dosyalar

• IMG_20220613_133551.jpg
    IMG_20220613_133551.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 5

Nazmiefe

Pupa
Üye
Dostum makro çekim olmadan neredeyse imkansız tür tahmini yapmak messorlar bir birlerine çok benzerler.

Mucitadam

Yumurta
Üye
Dostum makro çekim olmadan neredeyse imkansız tür tahmini yapmak messorlar bir birlerine çok benzerler.
İlk kez üstlerini açınca çok korktular birden yumurtaları alıp suyun olduğu tarafa yığdılar ve suyun olduğu taraftaki pamuğu kazmaya çalıştılar, bende hemen 2 3 tane kuş yemi koydum içine ve kapattım üstlerini, o yüzden fazla foto çekemedim heralde ilk kez karşılaştıkları için korktular umarım zamanla alışırlar
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İlk kez üstlerini açınca çok korktular birden yumurtaları alıp suyun olduğu tarafa yığdılar ve suyun olduğu taraftaki pamuğu kazmaya çalıştılar, bende hemen 2 3 tane kuş yemi koydum içine ve kapattım üstlerini, o yüzden fazla foto çekemedim heralde ilk kez karşılaştıkları için korktular umarım zamanla alışırlar
Birkaç gün sonra daha detaylı çekmeye çalışacağım

Nazmiefe

Pupa
Üye
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç gün sonra daha detaylı çekmeye çalışacağım
Bu çok normal messorlar hemen strese girer sıkıntı yapmayın pamuğu kazmaya çalışmaları nemi ayarlamak olabilir bir de stres.

Mucitadam

Yumurta
Üye
Bu çok normal messorlar hemen strese girer sıkıntı yapmayın pamuğu kazmaya çalışmaları nemi ayarlamak olabilir bir de stres.
Hocam iki üç tane yem verdim resmen çıldırdılar, az önce bir iki tane de kırıp vermek istedim zorlanmasınlar diye, resmen bir o tarafa bir bu tarafa koşup duruyorlar, pamuğu kazmaya çalışıyor kraliçe