Bu kraliçe midir? Türü nedir? Teşekkürler

thessrock

Yumurta
Üye
Ayakkabılıkta buldum yağmur sonrası evin bahçesinden geldi çok yüksek ihtimalle. Sabahtan elimde hiçbir şey yokken ayakkabı silmek için kullanılan sünger ve kabının arasına koydum çünkü çok acil otobüse yetişmem gerekiyordu, aylardır beklediğim fırsatı bu şekilde tepmek hoşuma gitmemişti. Eve gittim ve geri geldim hâlâ oradaydı. Şekerli su koyup tüpün içine koydum. Umarım çiftleşmiş bir karıncadır. Kraliçe olduğunu düşünüyorum türü hakkında bilginiz varsa söylerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_20220613_201249_569~2.jpg
    IMG_20220613_201249_569~2.jpg
    48.5 KB · Görüntüleme: 22

Jhonny

Yumurta
Üye
Kraliçedir. 2 3 gün tüpte karanlık bir yerde bırak rahatsız olmasın titreşim vs gibi etkenlerden. Kontrol et yumurtladıysa senin şansındır. Yumurtlamaz ise doğaya geri uğurlarsın...

Jhonny

Yumurta
Üye
Hocam bende yeniyim bu hobide. Türünü bilemiyorum ama forumdan araştırabilirsiniz faydalı bilgiler mevcut. Bende denize gitmiştim yüzmeye şansıma ayağımın dibine geldi. Hep olmadık zamanlarda insanları buluyorlar.

thessrock

Yumurta
Üye
Yani test tüpü kurulumunu şekerli su ile mi yaptınız yoksa şekerli suyu 1-2 damla besleme amaçlı mı koydunuz?
Şekerli su ile yaptım maalesef, sonradan bunun bir hata olduğunu da anladım ama tekrar strese sokmamak için ellemeyeceğim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tetramorium sp. disi alatesi
Teşekkür ederim. Solenopsis sanmıştım başta abdomeninde bulunan çizgiler sebebiyle. Bu türü de araştıracağım.