Bu kraliçe karınca mı, karıncaysa türü ney?

DevLore

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, bugün yürürken buldum, aldım. Ufak şekerli su falan verdim. Ne yapacağımı da bilmiyorum. İşçisi falan da yok, kendisi mi yumurtluyor, ne oluyor? Yardım edin lütfen, salmam gerekiyorsa da salayım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-11 at 00.03.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-11 at 00.03.28.jpeg
    31.8 KB · Görüntüleme: 42
  • WhatsApp Image 2025-10-10 at 23.56.41.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-10 at 23.56.41.jpeg
    24 KB · Görüntüleme: 43

DevLore

Yumurta
Üye
@Mathilda teşekkür ederim Peki tek yaşar mı yumurtlıcak mı nolcak o lazım sadece bide ağzını kapattığım zaman arada açmam mı lazım napmam lazım internette boğulur falan yazıyo

Mathilda

Larva
Üye
@Mathilda teşekkür ederim Peki tek yaşar mı yumurtlıcak mı nolcak o lazım sadece bide ağzını kapattığım zaman arada açmam mı lazım napmam lazım internette boğulur falan yazıyo
Şuana kadar öyle bir durumla karşılaşmadım. Pamuk kullandıysanız bir problem yaşamazsınız, şuan için yapabileceğiniz şeyler basit. Tüpü karanlıkta bırakmanız gerek, yani kısacası tüpü peçeteye sarabilirsiniz (dikkatlice, sarsmadan). Onun haricinde şuan besleme yapmanız gerekmiyor. (ilk işçiler çıkana kadar) Cins tespitini yapabilecek daha deneyimli bir arkadaş geldiğinde, beslenmesini araştırarak o şekilde beslemeye başlarsınız. Videolar sizin için gayet bilgilendirici izleyerek çoğu şeyi öğrenebilirsiniz.

DevLore

Yumurta
Üye
@Mathilda çok teşekkür ederim yardımınız için birde şunu eklemek istiyorum çıkışı ve su tıkama şeyini pamukla değilde peçete ile yaptım peçetenin hepsi ıslandı pamuk gibi tek fark bebimki peçete oldu evde pamuk yoktu sorun olur mu

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
@Mathilda çok teşekkür ederim yardımınız için birde şunu eklemek istiyorum çıkışı ve su tıkama şeyini pamukla değilde peçete ile yaptım peçetenin hepsi ıslandı pamuk gibi tek fark bebimki peçete oldu evde pamuk yoktu sorun olur mu
Olur su basabilir ilk fırsatta pamuk alın kraliçe rahatlıkla delip kaçabilir nem dengesiz olur.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

emre9293

Replete
Üye

DevLore

Yumurta
Üye
@emre9293 Test tüpüm küçük olduğu için su haznesi anca o kadar oldu kraliçeye yer bırakmak istedim daha büyük tüp alınca ona transfer edebilirim edilmesinde bi sakınca yoksa tabiki dediğiniz gibi pamuğu azıcık ittirdim

emre9293

Replete
Üye
@emre9293 Test tüpüm küçük olduğu için su haznesi anca o kadar oldu kraliçeye yer bırakmak istedim daha büyük tüp alınca ona transfer edebilirim edilmesinde bi sakınca yoksa tabiki dediğiniz gibi pamuğu azıcık ittirdim
Kraliçe ne kadar dar yerde olursa kendini o kadar güvende hisseder yani tam tersi kraliçeye az yer vermek gerekir. Transfere gerek yok fakat birdahaki kurulumda dikkat ederseniz daha iyi olur.

emre9293

Replete
Üye
Abilerim benim tek yapmam gereken ozmn şuanda yaptığım gibi 1.5 hafta falan beklemek eğer yumurtlamaz ise kış uykusuna yatırmak dimi onun dışında önemli müdahale edilmesi gereken bi durum yok dimi
Evet fakat kış uykusuna uygun olan bir zamanda yaptırmalısınız dışarıdaki koloniler ne zaman kış uykusuna yatarsa ona benzer yatırmalısınız

emre9293

Replete
Üye
@emre9293 Emre bey karabükte yaşıyorum ve karabükte havalar gün içi 15-20 gece 10 a düşüyor 15 gün sonra falan havalar ise gün içi 10-15 geceleri 5 e düşmekte
Şimdi karıncalar doğada toprağın altında yaşadığı için dışarıdan daha sıcakta oluyorlar sizde diyapoza sokacağınız karıncanın yaşam alanını kalın bir bezle sararak toprağın ısısını simüle edeceksiniz o bez ısıyı hapsettiği içinde karınca sıcaklık değişimlerini ani hissetmeyecek yinede böyle bir iklimi tecrübe etmediğim için başka bir hocam yanıtlarsa daha net olur.