Bu koloni çok güzel gözüküyor. Bunların türü nedir ve ne zaman uçuyorlardır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hoax

Yumurta
Üye
Bir de un kurdunu internetten değil de başka nerelerden bulabilirim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-04-15-13-16-147_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-04-04-15-13-16-147_com.miui.gallery.jpg
    42.8 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_2025-04-04-15-12-56-945_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-04-04-15-12-56-945_com.miui.gallery.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 43
Moderatör tarafında düzenlendi:

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor cinsi bir koloni. Bu koloniden kraliçe bulmak çok güzel olurdu.

Çözüm

untitle

Larva
Üye
Tam emin olmamakla beraber Messor alexandri majorü olabilir diye tahmin ediyorum. Nerede buldunuz acaba?
Eğer çok iyi çekilmiş fotoğraflar olsaydı ve gerçekten tür belirleme işine uygun şekilde araştırma yapmış olsaydınız sallama değil tahmin yapmış olurdunuz. Messor cinsinin çok fazla kırmızı renge sahip türü var ve bu fotoğraflar ışığında maalesef hiç kimse tahmin yapamaz.

akvaryumhane

Yumurta
Üye
Eğer çok iyi çekilmiş fotoğraflar olsaydı ve gerçekten tür belirleme işine uygun şekilde araştırma yapmış olsaydınız sallama değil tahmin yapmış olurdunuz. Messor cinsinin çok fazla kırmızı renge sahip türü var ve bu fotoğraflar ışığında maalesef hiç kimse tahmin yapamaz.
Zaten tahmin olarak yazdım sallama olarak değil ve başındada "tam emin olmamakla birlikte" dedim. Yani sallama yapmak gibi bir niyetim yok. Ki zaten ben fotoğrafı araştırdım ve elimdeki veriye en uygun bu tahminde bulundum. Bu şekilde bir üslüpla konuşmanıza gerek yoktu.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sonbaharda uçarlar.

untitle

Larva
Üye
Zaten tahmin olarak yazdım sallama olarak değil ve başındada "tam emin olmamakla birlikte" dedim. Yani sallama yapmak gibi bir niyetim yok. Ki zaten ben fotoğrafı araştırdım ve elimdeki veriye en uygun bu tahminde bulundum. Bu şekilde bir üslüpla konuşmanıza gerek yoktu.
Messor alexandri türüne ait makro fotoğrafları inceleseniz dahi arkadaşın attığı fotoğraflar makro değil. Yani kırmızı renge ait bütün Messor türlerini araştırmadan -ki araştırsanız bile atılan fotoğraflar yeterli değil- tutarlı bir tahmin daha doğrusu tahmin yapmış olmuyorsunuz.

akvaryumhane

Yumurta
Üye
Messor alexandri türüne ait makro fotoğrafları inceleseniz dahi arkadaşın attığı fotoğraflar makro değil. Yani Messor Alexandri ve kırmızı renge ait bütün Messor türlerini araştırmadan -ki araştırsanız bile atılan fotoğraflar yeterli değil- tutarlı bir tahmin daha doğrusu tahmin yapmış olmuyorsunuz.
Tahminin amacıda bu zaten evet arkadaşın fotoğrafı net değil bundan dolayıda zaten emin değilim yazdım. Sadece bu benim tahminimdi.

samet_56

Yumurta
Üye
Üstten üstten konuşmana gerek yok kasma bu bu kadar kimse tespit yapmadı burada.Ayrıca tahmin yanlış olsa bile kimse burada %100 bilmiyor,herkesin bilmediği mutlaka bir şeyler vardır.

untitle

Larva
Üye
Tahminin amacıda bu zaten evet arkadaşın fotoğrafı net değil bundan dolayıda zaten emin değilim yazdım. Sadece bu benim tahminimdi.
Üslubum size sert gelmiş olabilir ama böyle bir amacım yok. Tahmin eldeki verilere dayanarak tutarlı bir kanı oluşturmaktır. Hangi verilerden yararlandınız, kaynak atar mısınız? Eğer fotoğraf net olsaydı kesinlikle bu Messor Alexandri ya da bu Messor Oertzeni diyebilecek miydiniz yani? Forumda ve deneyimi olan arkadaşlar dahi çok net fotoğraflar ile tahmin, çok spesifik türler değil ise tespit yapabiliyor. Kaldı ki aynı renge sahip ve tür tespiti çok zor olan bir cinste tespit yapabilelim. Konuyu fazla uzatmayalım lütfen.

akvaryumhane

Yumurta
Üye
Üslubum size sert gelmiş olabilir ama böyle bir amacım yok. Tahmin eldeki verilere dayanarak tutarlı bir kanı oluşturmaktır. Hangi verilerden yararlandınız, kaynak atar mısınız? Eğer fotoğraf net olsaydı kesinlikle bu Messor Alexandri ya da bu Messor Oertzeni diyebilecek miydiniz yani? Forumda ve deneyimi olan arkadaşlar dahi çok net fotoğraflar ile tahmin, çok spesifik türler değil ise tespit yapabiliyor. Kaldı ki aynı renge sahip ve tür tespiti çok zor olan bir cinste tespit yapabilelim. Konuyu fazla uzatmayalım lütfen.
Kaynak olarak antwiki,chatgpt ve geminiye sorum onun haricinde google lensede bu fotoğrafları defalarca okuttum google lens fotoğrafı tam okuyamadığı için net cevap veremedi. Sonrasında https://karincaciftligim.com/threads/turkiyede-kayda-alinmis-karinca-turleri.3180/ bu konudan messorlara baktım ve hangisinin majörü daha yakın diye araştırdım bu forumdaki karıncalarıda tarattırdıktan sonra elimde en uygun bu tür kalmıştı bende bu türü "emin olmamakla birlikte" tahmin diye söyledim.

untitle

Larva
Üye
Kaynak olarak antwiki,chatgpt ve geminiye sorum onun haricinde google lensede bu fotoğrafları defalarca okuttum google lens fotoğrafı tam okuyamadığı için net cevap veremedi. Sonrasında https://karincaciftligim.com/threads/turkiyede-kayda-alinmis-karinca-turleri.3180/ bu konudan messorlara baktım ve hangisinin majörü daha yakın diye araştırdım bu forumdaki karıncalarıda tarattırdıktan sonra elimde en uygun bu tür kalmıştı bende bu türü "emin olmamakla birlikte" tahmin diye söyledim.
Diğer Messor türlerini neye dayanarak elediniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...