Bu hangi türün kraliçesi?

Kenalettin

Yumurta
Üye
IMG20220715185757.jpgSahilde karpuz yerken gördüm hazırlıksız olduğum için iki kapağın arasın koydum
Ayrıca fotolarda tam belli olmamış ama sırtı fazla kalın kesinlikle bir kraliçe olmalı.

Ekli dosyalar

• IMG20220715185739.jpg
    IMG20220715185739.jpg
    17.4 KB · Görüntüleme: 7

Dusk

Larva
Üye
arı olabilirmi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bence etmeyin. Çünkü kadife karınca bu ve zehir oldukça kuvvetli. İnternette de inek öldüren arılar diye geçiyorlar:D

Kenalettin

Yumurta
Üye
Bence etmeyin. Çünkü kadife karınca bu ve zehir oldukça kuvvetli. İnternette de inek öldüren arılar diye geçiyorlar:D
Az önce kontrol ettim pamukla hiç sokmaya bile çalışmadı, ayrıca kadife karıncaya internetten baktım genel olarak tüyleri var ama bunda hiç yok. Başka bi tür iğnesiz arı ya da karınca olması muhtemel.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Az önce kontrol ettim pamukla hiç sokmaya bile çalışmadı, ayrıca kadife karıncaya internetten baktım genel olarak tüyleri var ama bunda hiç yok. Başka bi tür iğnesiz arı ya da karınca olması muhtemel.
@ares11'in dediği gibi kadife karınca. Mutillidae familyasından bir tür. İnternetten baktığınız ilk kadife karınca görseline elbette benzemeyebilir.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bilmediğim bir şeyi söyler miyim? Koca familya zaten bir çok farklı türü bulunmakta. Kadife karınca olduğunu söylüyorum ben. İğnesini sadece çok fazla rahatsız olduklarında çıkarırlar.
A sting to kill a cow? Red velvet ant, a.k.a. cow killer, Dasymutilla  occidentalis — Bug of the Week
bekçi Geçici ad kullanım kadife karınca - pitomnik-lazur.com

Opera Anlık Görüntü_2022-07-15_191650_www.ankailaclama.com.png

Kenalettin

Yumurta
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sabit yuvaları yoktur bu arkadaşların. Yumurtalarını başka canlıların üstüne bırakıyorlar. Ayrıyetten erkek olanını da bulmanız lazım çiftleştirmek için. Parazitik bir canlıdır aslında. Arı yuvalarına yumurtalarını bırakır ve o arılarda bu yumurtalara bakarlar ve o çıkan Kadife karıncalar arıları öldürürler

Kenalettin

Yumurta
Üye
Mutillidler koloni kurmaz. Zaten bir yaban arısı. Salmalısınız.
Haklısın şimdi jeton düştü. Hepinize teşekkür ederim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sabit yuvaları yoktur bu arkadaşların. Yumurtalarını başka canlıların üstüne bırakıyorlar. Ayrıyetten erkek olanını da bulmanız lazım çiftleştirmek için. Parazitik bir canlıdır aslında. Arı yuvalarına yumurtalarını bırakır ve o arılarda bu yumurtalara bakarlar ve o çıkan Kadife karıncalar arıları öldürürler
Anladım , bilgi için teşekkürler.