Bu hangi tür?

Aşçıhh

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhabalar, öncelikle özür dileyerek söylemeliyim ki kurtulmam gereken bi karınca sorunu var. Hiçbir yerden düzgün bilgi alamadım, aklıma buraya yazmak geldi. Son zamanlarda evde yeni bir tür karınca var. Yapay zeka hırsız karınca olduğunu söyledi. Isırıyor. Duvarlar, yataklar tavanlarda geziyor illallah geldi, dayanamıyoruz. Hava da sıcak, her yerimiz ısırık oldu. Sinek ısırığı gibi uzun süre izi ve kaşıntısı da geçmiyor. Dayanılmaz bir hal oldu. vücudun her yerini ısırıyor. Ev 14. Katta ve bütün camlarda sineklik var ve hiçbir yaz sinek sorunu yaşamıyoruz. Sadece bu karıncalar ortaya çıktığından beri böyle bir sorunumuz var. Hatta kesinleştirmek için üzerime bi tane koyup ısırmasını bekledim, gerçekten de ısırdı. Bu karıncadan kurtulmak istiyorum, lütfen yardımcı olur musunuz?yanlış anlamayın. Bende mutfağımda zararsız bir tür olan karıncaları besliyorum, düşmanları değilim. Tekrardan çok özür diliyorum, geri dönüşlerinizi bekliyorum.
1000018582.jpg1000018582.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Replete
Üye
Arkadaşlar merhabalar, öncelikle özür dileyerek söylemeliyim ki kurtulmam gereken bi karınca sorunu var. Hiçbir yerden düzgün bilgi alamadım, aklıma buraya yazmak geldi. Son zamanlarda evde yeni bir tür karınca var. Yapay zeka hırsız karınca olduğunu söyledi. Isırıyor. Duvarlar, yataklar tavanlarda geziyor illallah geldi, dayanamıyoruz. Hava da sıcak, her yerimiz ısırık oldu. Sinek ısırığı gibi uzun süre izi ve kaşıntısı da geçmiyor. Dayanılmaz bir hal oldu. vücudun her yerini ısırıyor. Ev 14. Katta ve bütün camlarda sineklik var ve hiçbir yaz sinek sorunu yaşamıyoruz. Sadece bu karıncalar ortaya çıktığından beri böyle bir sorunumuz var. Hatta kesinleştirmek için üzerime bi tane koyup ısırmasını bekledim, gerçekten de ısırdı. Bu karıncadan kurtulmak istiyorum, lütfen yardımcı olur musunuz?yanlış anlamayın. Bende mutfağımda zararsız bir tür olan karıncaları besliyorum, düşmanları değilim. Tekrardan çok özür diliyorum, geri dönüşlerinizi bekliyorum. Ekli dosyayı görüntüle 63040Ekli dosyayı görüntüle 63040
Fotoğraflar yetersiz ama hırsız karınca değil bir tür istilacı karınca yüksek ihtimalle yüksek ihtimalle evi ilaçlatmanız gerekecek daha net fotoğraf atarsanız cins tespitini yaparız. Ayrıca özür dilemenize gerek yok burda ki her hobici sizin durumunuzda olsa kurtulmak ister.

Aşçıhh

Yumurta
Üye
Fotolar çok kötü
Yarın tekrardan daha kalitelisi ile güncellemeyi denerim ama karınca çok küçük ve çok hızlı olduğu için net çekim alamıyorum

Fotoğraflar yetersiz ama hırsız karınca değil bir tür istilacı karınca yüksek ihtimalle yüksek ihtimalle evi ilaçlatmanız gerekecek daha net fotoğraf atarsanız cins tespitini yaparız. Ayrıca özür dilemenize gerek yok burda ki her hobici sizin durumunuzda olsa kurtulmak ister.
Teşekkür ederim yarın tekrardan daha kaliteli bir kaç tesim deneyeceğim karınca çok hızlı olduğu ve sabit durmadığı için net çekim alamıyorum ama deneyeceğim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle lütfen kendinizi sokturmayın görseldeki ''arıya''.
Bethylidae familyasından olan bu arılar parazitoid yaban arılarıdırlar. Karıncaya çok benzeyen bazı cinsleri bulunmaktadır. Cephalonomia, Laelius, Sclerodermus, Dissomphalus... gibi cinsleri karıncalara oldukça benzer mimikri sergilerler. Kamufle olmak veya savunma yapmak amacıyla gayet iyi bir mimikri olduğunu söyleyebiliriz.
Dişileri kanatlı veya kanatsız (apterous) olabilir, erkekleri ise her zaman kanatlı olur.
Sokması veya ısırması durumunda hafif kaşıntı ve kızarıklık olabilir. Yani genel olarak ciddi bir durum beklenmez ancak alerjik reaksiyon riskine dikkat etmek gerek.
Sabunlu su ile yıkayabilirsiniz sokturduğunuz veya sokulduğunuz bölgeyi.

Son düzenleme:

Aşçıhh

Yumurta
Üye
Resimleri tekrardan atıyorum siteye yüklerken kalitesi düşüyor kusura bakmayın karıncayı beyaz bir kağıda bantlıyarak çektim fotoğrafını arka tarafı normalde dahada kısa ama bant baskı yapınca biraz uzattı birde yakalamaya çalışırken farkettim ölü taklidi yapıyorlar kendilirini katlayarak

Fotolar çok kötü
Resimleri tekrardan atıyorum siteye yüklerken kalitesi düşüyor kusura bakmayın karıncayı beyaz bir kağıda bantlıyarak çektim fotoğrafını arka tarafı normalde dahada kısa ama bant baskı yapınca biraz uzattı birde yakalamaya çalışırken farkettim ölü taklidi yapıyorlar kendilirini katlayarak
Öncelikle lütfen kendinizi sokturmayın görseldeki ''arıya''.
Bethylidae familyasından olan bu arılar parazitoid yaban arılarıdırlar. Karıncaya çok benzeyen bazı cinsleri bulunmaktadır. Cephalonomia, Laelius, Sclerodermus, Dissomphalus... gibi cinsleri karıncalara oldukça benzer mimikri sergilerler. Kamufle olmak veya savunma yapmak amacıyla gayet iyi bir mimikri olduğunu söyleyebiliriz.
Dişileri kanatlı veya kanatsız (apterous) olabilir, erkekleri ise her zaman kanatlı olur.
Sokması veya ısırması durumunda hafif kaşıntı ve kızarıklık olabilir. Yani genel olarak ciddi bir durum beklenmez ancak alerjik reaksiyon riskine dikkat etmek gerek.
Sabunlu su ile yıkayabilirsiniz sokturduğunuz veya sokulduğunuz bölgeyi.
Sadece yürürken gördüm normal karınca gibi dökülen bir kırıntı veya açık bırakılan yemeğe gittiklerinide görmedim birde biz en çok nerelerde bulunuyorsak oralarda varlar yatak odaları tuvalet ve oturma odası gibi her gece yatmadan önce yatağımdan 7 8 tane toplayarak uyuyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250707_212724_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212724_Gallery.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20250707_212715_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212715_Gallery.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20250707_212709_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212709_Gallery.jpg
    7.4 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_20250707_212724_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212724_Gallery.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20250707_212715_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212715_Gallery.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20250707_212709_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_212709_Gallery.jpg
    7.4 KB · Görüntüleme: 13

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Sadece yürürken gördüm normal karınca gibi dökülen bir kırıntı veya açık bırakılan yemeğe gittiklerinide görmedim birde biz en çok nerelerde bulunuyorsak oralarda varlar yatak odaları tuvalet ve oturma odası gibi her gece yatmadan önce yatağımdan 7 8 tane toplayarak uyuyorum
Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım.