Bu hangi tür

Wour

Yumurta
Üye
IMG_20240704_204742.jpgVe bunun çiftleşip çiftleşmediğini söyler misiniz lütfen? Hiç uçmuyor

Çözüm
Camponotus sp. kraliçe/prenses
3 4 gün tüpte bekletin strese sokmayın yumurtlarsa veya kanat dökerse çiftleşmiştir(döllenmemiş kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir onu bekleyerek görebilirsiniz)

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
3 4 gün tüpte bekletin strese sokmayın yumurtlarsa veya kanat dökerse çiftleşmiştir(döllenmemiş kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir onu bekleyerek görebilirsiniz)

Çözüm

Wour

Yumurta
Üye
Çok sağ olun hocam, şu an tüpün içine koydum. Messor türü arıyordum ama şansa bunu buldum. Çiftleşmemişse Messor bulurum artık. Ve kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir derken, eğer kraliçe çiftleşmemişse prens yumurtası yumurtlayacak ve o prensle mi çiftleşecek hocam?

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor cinsini şuan bulmanız neredeyse imkansız. Çünkü Messorlar ilkbahar ve sonbaharda uçarlar. Kraliçeler çiftleşmediği zamanlar bazen prens yumurtluyor ve yumurtalardan prens çıkıyor. Hayır, çıkan prensler ile çiftleşmiyorlar.

Wour

Yumurta
Üye
Messor türü bulunduğum bölgede çok var ve sürekli tohum topluyorlar, yada belki de Messor değildir, onu bilemem; siyah bir karınca.
Messor cinsini şuan bulmanız neredeyse imkansız. Çünkü Messorlar ilkbahar ve sonbaharda uçarlar. Kraliçeler çiftleşmediği zamanlar bazen prens yumurtluyor ve yumurtalardan prens çıkıyor. Hayır, çıkan prensler ile çiftleşmiyorlar.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Koloninin olması uçuş yaptıkları anlamına gelmez. Yakınınızda ise sonbahara doğru kontrol edin. uçuş olduğunda haberdar olursunuz.

Wour

Yumurta
Üye
Messor türü arıyordum ama şansa bunu buldum. Çiftleşmemişse Messor bulurum artık. Ve kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir derken, eğer kraliçe çiftleşmemişse prens yumurtası yumurtlayacak ve o prensle mi çiftleşece

Koloninin olması uçuş yaptıkları anlamına gelmez. Yakınınızda ise sonbahara doğru kontrol edin. uçuş olduğunda haberdar olursunuz.
Evet, burada kolonisi var ama kraliçesi yok. Sonbahara doğru umarım bir Messor kraliçe karıncası bulurum.