Çok sağ olun hocam, şu an tüpün içine koydum. Messor türü arıyordum ama şansa bunu buldum. Çiftleşmemişse Messor bulurum artık. Ve kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir derken, eğer kraliçe çiftleşmemişse prens yumurtası yumurtlayacak ve o prensle mi çiftleşecek hocam?Camponotus sp. kraliçe/prenses
3 4 gün tüpte bekletin strese sokmayın yumurtlarsa veya kanat dökerse çiftleşmiştir(döllenmemiş kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir onu bekleyerek görebilirsiniz)
Messor cinsini şuan bulmanız neredeyse imkansız. Çünkü Messorlar ilkbahar ve sonbaharda uçarlar. Kraliçeler çiftleşmediği zamanlar bazen prens yumurtluyor ve yumurtalardan prens çıkıyor. Hayır, çıkan prensler ile çiftleşmiyorlar.
Messor türü arıyordum ama şansa bunu buldum. Çiftleşmemişse Messor bulurum artık. Ve kraliçeler prens yumurtası yumurtlayabilir derken, eğer kraliçe çiftleşmemişse prens yumurtası yumurtlayacak ve o prensle mi çiftleşece
Evet, burada kolonisi var ama kraliçesi yok. Sonbahara doğru umarım bir Messor kraliçe karıncası bulurum.Koloninin olması uçuş yaptıkları anlamına gelmez. Yakınınızda ise sonbahara doğru kontrol edin. uçuş olduğunda haberdar olursunuz.
Sene sonuna doğru bulabilirsinizEvet, burada kolonisi var ama kraliçesi yok. Sonbahara doğru umarım bir Messor kraliçe karıncası bulurum.