Bu hangi major karınca?

D4RK

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Hobiye bugün başladım ve ilk kraliçemi buldum araştırmalarıma göre bu bir lasius kraliçesi ekte görsellerini ekliyorum, lasiuslar majör üretmiyor diye biliyorum. Ama kraliçeyi bulduğum alanda ekteki major karıncayı da gördüm. Bu hangi tür olabilir? Merak ediyorum. Deneyimli hobiciler haber verirse çok sevinirim.

Birden fazla kraliçe buldum ama sadece ilk bulduğumu aldım0. Gerçi hepsi bu kraliçeye benziyordu. Bir de toprakta çektim kraliçe onu almadım. O da lasiustu galiba,

Deneyimli hobicilerden değerli yorumlarınızı beklerim,

Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

• IMG_9424.jpeg
    IMG_9424.jpeg
    13 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9423.jpeg
    IMG_9423.jpeg
    15.5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_9422.jpeg
    IMG_9422.jpeg
    14.1 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_9421.jpeg
    IMG_9421.jpeg
    19.9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9417.jpeg
    IMG_9417.jpeg
    74.9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_9420.jpeg
    IMG_9420.jpeg
    87.3 KB · Görüntüleme: 30
Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tüpteki tetramorium cinsi kraliçe
Yerdeki anlaşılmıyor

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cinsi Tetramorium gibi görünüyor fakat fotoğraflarda odakladığınız yer yanlış olduğu için canlı tamamen bulanık çıkmış. Yani kesin bir cins söylemek emin bile olsak sağlıklı olmaz. Lasius olmadığı kesin ama. Alt familyaları farklı zaten. İşçiyle de alt familyaları farklı, o kraliçenin işçisi değil o. Zaten kraliçeyi bulduğunuz yerde farklı cinslerin/türlerin işçileriyle karşılaşmanız gayet normal.

D4RK

Yumurta
Üye
Evet haklısınız :) acemilik işte öğreneceğim. Bir de bir baktım evet dediğiniz gibi. Galiba şanslıyım. Bakımı kolay bir kraliçe buldum. Messor istiyordum. Ama olsun. 1 tane ile başlayacağım. İnş yaşatırım. Major karınca türünün kraliçesi sandım dediğiniz gibi tabiat hepsi aynı yerde olabilir.

Teşekkür ederim