Çok etkileyeceğini sanmıyorum.Bir kaç hafta önce yurtdışından merak edip böyle bir gözlük almıştım.Ekli dosyayı görüntüle 41490
Sözde karanlığı gün gibi görebiliyorsunuz. Aşağı yukarı doğru bi bilgi ama o kadar net değil. Azıcık belli ediyor sadece. Gece karınca aramaya çıksam bulabilir miyim? Bulursam güncelleme yapacağım.
Bu tip sarı gözlükler mavi ışığı filtreleyip göz sağlığını korumak amacıyla üretilmiştir, eski CRT monitör kullanmış olanlar bunu çok iyi tanıyacaktır. Bu gözlüğün gece daha rahat görebilme gibi bir özelliği olamaz.Bir kaç hafta önce yurtdışından merak edip böyle bir gözlük almıştım.Ekli dosyayı görüntüle 41490
Sözde karanlığı gün gibi görebiliyorsunuz. Aşağı yukarı doğru bi bilgi ama o kadar net değil. Azıcık belli ediyor sadece. Gece karınca aramaya çıksam bulabilir miyim? Bulursam güncelleme yapacağım.
Zaten akşam karıncaları ışığın altında arıyoruz. Sanki birazcık gereksiz gibi.
Hocam zaten deneme yanılma yapacağım olmazsa geri dönüş atarım.Çok etkileyeceğini sanmıyorum.
Şimdi araştırdım haklıymışsınız hocam ama yinede deneyeceğim.Bu tip sarı gözlükler mavi ışığı filtreleyip göz sağlığını korumak amacıyla üretilmiştir, eski CRT monitör kullanmış olanlar bunu çok iyi tanıyacaktır. Bu gözlüğün gece daha rahat görebilme gibi bir özelliği olamaz.
Astigmatı olanlar için gece görmeyi kolaylaştırıyor. Astigmatın sebep olduğu ışıktan saçılan ışınlar vb. gibi etkileri azaltıyor, muhtemelen o yüzden "gece görmeyi kolaylaştıran" gözlük olarak satılıyor.Bu tip sarı gözlükler mavi ışığı filtreleyip göz sağlığını korumak amacıyla üretilmiştir, eski CRT monitör kullanmış olanlar bunu çok iyi tanıyacaktır. Bu gözlüğün gece daha rahat görebilme gibi bir özelliği olamaz.
Muhtemelen ışığın parlaklığını azalttığından ışıktaki kırılma etkisini azaltıyordur tam bilmiyorum ama kendi deneyimlerime göre astigmatın etkisini azaltıyor. Karınca bulmaya bir faydası olacağını ben de sanmıyorum zaten 😁. Kendimce muhtemelen neden "gece görmeyi kolaylaştıran" gözlük olarak satıldığını anlattım.Astigmat dediğiniz hastalık gözün korneasının hasar alıp ışığı doğru bir biçimde kıramasıdır, ve astigmatın miyoptaki ve hipermetroptaki gibi ölçüleri vardır. Bu şekilde internetten alınan gözlüklerin bir vasfı yok. Gece karınca bulmak isterseniz gidipte karanlıkta aramaz gece ışıkların altlarına bakarak bulursunuz. Kendimden tecrübe aktarmak isterim net görmek önemli değil asıl önemli olan baktığınız yerdeki haraketleri saptayabilmektir. Şüphelendiğiniz bişey olursa yakınlaşırsınız bakarsınız zaten.