Bu Camponotus’un türü ne olabilir?

Kaktusexxx

Larva
Üye
Bu işçiyi kendi bahçemde buldum yuva yapmışlardı. Sizce türü ne olabilir sanctus tan boyu daha küçük gibi geldi bana. Boyu yaklaşık olarak 5-6 mm ayrıca yardımı dokunurmu bilmiyorum ama bir önceki sene sonbaharda boyu 1 cantimlik bir prensesde bulmuştum.

777c3582-81b2-49dc-8697-6ccb4a83f7c6.jpegce3ee7cc-2aca-41c4-ac91-4bd735668cec.jpeg
Sonbaharda bulmuş olduğum prenses.
Sonbaharda bulmuş olmam bu prensesin sanctus olmadığı anlamına gelir diye biliyorum.
Bu fotoğrafı yanlışlıkla kontrast la çekmişim bu sebepten dolayı biraz renksiz duruyor ancak alt tarafı biraz daha sarımsı normalde.(genede neredeyse gerçek hayattakiyle aynı gözüküyor.)

IMG_0504.jpeg
Bu ise bahçemde bulmuş olduğum yarım cantimlik işçi.

Bu iki fotoğraftaki karıncada aynı bölgede bulundu (İzmir’de).

Şuan şehir dışında olduğum için başka fotoğraf çekemiyorum.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam Camponotus cinsinde tür tespitleri çok değişken o yüzden makro fotoğraflar olmadan kesin konuşulamaz. Fotoğraflardan işçi ve prensesin Tanaemyrmex alt cinsinden olduğu söylenebilir ama.

Kaktusexxx

Larva
Üye
Hocam Camponotus cinsinde tür tespitleri çok değişken o yüzden makro fotoğraflar olmadan kesin konuşulamaz. Fotoğraflardan işçi ve prensesin Tanaemyrmex alt cinsinden olduğu söylenebilir ama.
Teşekkürler, İzmir e geri döndüğümde mikroskopla işçinin makro fotoğrafını çekip atarım.
Prenses kayıp ama😅

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Kraliçeye Camponotus cf. praegracilis, işçilere Camponotus cf. oasium diyorum. Daha kesin tespitler için makro görüntüler gerekli.