Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Carabus scabrosus mavi renkte fln olanlarıda var güzel renkleri var bu bir tık küçük az ihtimalde olsa rengi güzel birşey olabilir
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Salyangoz içi yada solucan ver ama bu küçük öldürerek verirsen daha iyi olur
Menekşe karafatması diyede geçiyor
Tereryum yapıcaksan 2 litrelik bir plastik kap yeter yemek yemeden yerin altında 1 1,5 yasayabiliyorlar (kendi gözlemim) toprak kazabileceği kadar derin olursa iyi olur taş ve sarmaşıklarla süsleyebilirsin beslemesi izlemesi fln zevkli bir böcek
Nem severler birde sıcaklık ev sıcaklığı 19 20 21 derece gibi olursa takviyeye gerek yok ama 10 14 derece filansa adi bir akvaryum ıstıtıcısıda kışın iş görür buda benim kendi gözlemim bu arada
Alakası yok. Carabidae familyayasına ait bir tür. Fakat bariz bir şekilde Carabus scabrosus değil. Hatta Carabus cinsinden olduğunu da sanmıyorum. Parlak renkli her böcek Carabus scabrosus değil.
Öyleyse Carabus scabrosus değildir. Carabus coriaceus olabilir mesela, oldukça yaygın bir türdür. Fakat Carabidae familyasında kesin bir tanı vermekten kaçınmak gerek.
Bugün bende Carabus cinsi bir böcek gördüm. Gerçekten çok güzel canlılar, fakat malesef tavuk alayım beni takip ettiği için yediler hemen. Afiyet olsun diyebildim sadece.