o zaman üstteki arkadaşın dediği gibi melaphe vestita türü yüksek ihtimalle ege bölgesinde yaygındırHocam meşguldüm çok fazla inceleyemedim ama üstünde tüy görmedim. Fotoğrafı yakınlaştırınca da tüy görmedim.Ekli dosyayı görüntüle 51737
Teşekkür ederim. Eğer bu türse Türkiye'de rastlanan bir böcek mi bu?Melaphe vestita türü olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim.o zaman üstteki arkadaşın dediği gibi melaphe vestita türü yüksek ihtimalle ege bölgesinde yaygındır
Evet, bir kırkayak(ingilizcesi millipede).Millipede olabilir diye düşünüyorum.
Selam, bu böceğin türü ne olabilir
Böcek(Insecta sınıfı) değil, kırkayak(Diplopoda sınıfı). Kırkayaklar ve çıyanlar böcek değildir. Böcekler eklembacaklıların altı bacaklılar(Hexapoda) alt şubesinde iken kırkayaklar eklembacaklıların çok bacaklılar(Myriapoda) alt şubesindedir.Eğer bu türse Türkiye'de rastlanan bir böcek mi bu?
Mesajınızı yeni gördüm, çok teşekkür ederim.Melaphe vestita tanımına katılıyorum. Neredeyse sadece Türkiye'de görülen bir tür. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olmak üzere Türkiye'nin batı taraflarında mevcut. Yunanistan'da da var ama Türkiye'de çok daha yaygın. Balıkesir'den de fotoğraflanmış:
Küçük düzeltme de yapayım:![]()
Evet, bir kırkayak(ingilizcesi millipede).
Böcek(Insecta sınıfı) değil, kırkayak(Diplopoda sınıfı). Kırkayaklar ve çıyanlar böcek değildir. Böcekler eklembacaklıların altı bacaklılar(Hexapoda) alt şubesinde iken kırkayaklar eklembacaklıların çok bacaklılar(Myriapoda) alt şubesindedir.