Bu böceğin türü nedir?

Melo

Yumurta
Üye
Selam, bu böceğin türü ne olabilir ve Türkiye'de sık karşılaşılan bir tür mü? (Balıkesir'de buldum.) Millipede olabilir diye düşünüyorum.
IMG_20250513_072124.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

0959kedi

Replete
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Melaphe vestita tanımına katılıyorum. Neredeyse sadece Türkiye'de görülen bir tür. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olmak üzere Türkiye'nin batı taraflarında mevcut. Yunanistan'da da var ama Türkiye'de çok daha yaygın. Balıkesir'den de fotoğraflanmış:
Küçük düzeltme de yapayım:
Millipede olabilir diye düşünüyorum.
Evet, bir kırkayak(ingilizcesi millipede).
Selam, bu böceğin türü ne olabilir
Eğer bu türse Türkiye'de rastlanan bir böcek mi bu?
Böcek(Insecta sınıfı) değil, kırkayak(Diplopoda sınıfı). Kırkayaklar ve çıyanlar böcek değildir. Böcekler eklembacaklıların altı bacaklılar(Hexapoda) alt şubesinde iken kırkayaklar eklembacaklıların çok bacaklılar(Myriapoda) alt şubesindedir.

Melo

Yumurta
Üye
Melaphe vestita tanımına katılıyorum. Neredeyse sadece Türkiye'de görülen bir tür. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olmak üzere Türkiye'nin batı taraflarında mevcut. Yunanistan'da da var ama Türkiye'de çok daha yaygın. Balıkesir'den de fotoğraflanmış:
Küçük düzeltme de yapayım:

Evet, bir kırkayak(ingilizcesi millipede).

Böcek(Insecta sınıfı) değil, kırkayak(Diplopoda sınıfı). Kırkayaklar ve çıyanlar böcek değildir. Böcekler eklembacaklıların altı bacaklılar(Hexapoda) alt şubesinde iken kırkayaklar eklembacaklıların çok bacaklılar(Myriapoda) alt şubesindedir.
Mesajınızı yeni gördüm, çok teşekkür ederim.