Boostlama dönemi

rezzan

Nanitik
Üye
Çok yüksek çeşitte yiyeceği tek seferde vermek demek.Ayda bir kez bir hafta boyunca yapılması daha iyi ben lasiuslarıma öyle yapıyorum.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Boostlamak demek yazılanların hiçbiri değil. Boostlamak demek koloniye daha sık "taze besin" sunarak kaynak sorunu olmadan koloninin daha hızlı gelişmesidir. Bu hızlanmanın sonuçları şu şekilde olabilir:
-Daha fazla nesil yumurtaları yumurtlamak
-Daha hızlı biten kuluçka evresi
-Çok daha aktif ve sağlıklı koloni
-Polimorfik türlerde daha büyük işçilerin doğması(Monomorfik türler için o kadar da fark edilir olmayabilir.)

Yani şöyle düşünün, koloninize un kurdu veriyorsunuz ve 3 günde ancak bitirebiliyorlar. Siz aynı un kurdunu her gün verseniz de bir şey değişmeyecek. Değişecek tek şey tazelik ancak eğer "4 günde bir un kurdu, 3 günde bir şekerli su" gibi anlayışınız da varsa önemli ölçüde boost dediğiniz şeyin etkisini göreceksiniz. Çünkü bana kalırsa boost protein basmak demek değil, taze besin ve daha sık şekerli su vermektir. Şekerli sunun, karbonhidratın koloni sağlığı ve refahı için ne kadar önemli bir makro besin olduğundan da "Neden Karıncalarınıza Protein Jeli Vermemelisiniz?" yazısından ve kaynak bölümündeki kaynaklardan daha detaylı öğrenebilirsiniz.

KingCat

Asker
Üye
Boostlamak demek yazılanların hiçbiri değil. Boostlamak demek koloniye daha sık "taze besin" sunarak kaynak sorunu olmadan koloninin daha hızlı gelişmesidir. Bu hızlanmanın sonuçları şu şekilde olabilir:
-Daha fazla nesil yumurtaları yumurtlamak
-Daha hızlı biten kuluçka evresi
-Çok daha aktif ve sağlıklı koloni
-Polimorfik türlerde daha büyük işçilerin doğması(Monomorfik türler için o kadar da fark edilir olmayabilir.)

Yani şöyle düşünün, koloninize un kurdu veriyorsunuz ve 3 günde ancak bitirebiliyorlar. Siz aynı un kurdunu her gün verseniz de bir şey değişmeyecek. Değişecek tek şey tazelik ancak eğer "4 günde bir un kurdu, 3 günde bir şekerli su" gibi anlayışınız da varsa önemli ölçüde boost dediğiniz şeyin etkisini göreceksiniz. Çünkü bana kalırsa boost proteinle değil, taze besin ve daha sık şekerli su vermektir. Şekerli sunun, karbonhidratın koloni sağlığı ve refahı için ne kadar önemli bir makro besin olduğundan da "Neden Karıncalarınıza Protein Jeli Vermemelisiniz?" yazısından ve kaynak bölümündeki kaynaklardan daha detaylı öğrenebilirsiniz.
Teşekkürler. :)