boğulurlar mı karıncalar

WradSX

Yumurta
Üye
solenopsis türü karıncam var ve test tüpüm yok, plastik kabın üzerine delik açtım iğne ile. Sizce boğulurlar mı1664626210351.pngrlarmı?

WradSX

Yumurta
Üye
teşekkürler birde son bir şey soracağım müsadenizle ben pipeti kesip küçük bir test tüp, yaptım ve kabın içine koydum bir tarafınada peçete koydum sizce test tüpü gelene kadar idare edermi?

TiTaha

Pupa
Üye
teşekkürler birde son bir şey soracağım müsadenizle ben pipeti kesip küçük bir test tüp, yaptım ve kabın içine koydum bir tarafınada peçete koydum sizce test tüpü gelene kadar idare edermi?
şuan onlara sadece nem ve karanlık bir ortam hazırlasanız yeter

Tahaa

Yumurta
Üye
Şırıngadan yapabilirsin

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
solenopsis türü karıncam var ve test tüpüm yok, plastik kabın üzerine delik açtım iğne ile. Sizce boğulurlar mıEkli dosyayı görüntüle 18832rlarmı?
dostum plastik bir kapta kraliçe bakılmaz alan çok büyük. muhtemelen strese girip kendini öldürecek. şırınga vb bişeyle test tüpü gibi küçük bir alan oluşturmalısın. ayrına nem olmazsa orda durmaz.

WradSX

Yumurta
Üye
dostum plastik bir kapta kraliçe bakılmaz alan çok büyük. muhtemelen strese girip kendini öldürecek. şırınga vb bişeyle test tüpü gibi küçük bir alan oluşturmalısın. ayrına nem olmazsa orda durmaz.
biliyorum ama şırıngayı bu gün almaya gideceğim

WradSX

Yumurta
Üye
yani pipetin içinede test tüpü kurmayı düşündüm ama

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
yani pipetin içinede test tüpü kurmayı düşündüm ama
1-2 hafta pipet ile idare edebilirsiniz ama kraliçeye net sağlamak zor olur en alternatifi şırınga şu an. bence pipetle uğraşmadan şırınga alın ve şırıngayı hazırlayın. böylesi daha iyi olur. nem olmazsa kraliçe kaçmaya çalışır ve bu onu streslendirir

WradSX

Yumurta
Üye
1-2 hafta pipet ile idare edebilirsiniz ama kraliçeye net sağlamak zor olur en alternatifi şırınga şu an. bence pipetle uğraşmadan şırınga alın ve şırıngayı hazırlayın. böylesi daha iyi olur. nem olmazsa kraliçe kaçmaya çalışır ve bu onu streslendirir
anladım teşekkürler

GabbeGorkem

Yumurta
Üye
teşekkürler birde son bir şey soracağım müsadenizle ben pipeti kesip küçük bir test tüp, yaptım ve kabın içine koydum bir tarafınada peçete koydum sizce test tüpü gelene kadar idare edermi
Bardakta bakan bile var işçiler çıkana kadar. Yeter ki şartlar uygun olsun.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bardakta bakan bile var işçiler çıkana kadar. Yeter ki şartlar uygun olsun.
Sağlıklı bir yöntem mi? Cevap hayır. Hobiyi yapıyorsak en iyi şartlarda yapmamız lazım. Onu sağlayamıyorsa bı düşüğü şırınga da bakar. Bardak veya şişe çok geniş alan bu karıncanın stresini arttıran bir faktör. Doğada çok minik bir delikte yuvalama yapıyorlar, streste buna bağlı olarak çok daha az oluyor.

GabbeGorkem

Yumurta
Üye
Sağlıklı bir yöntem mi? Cevap hayır. Hobiyi yapıyorsak en iyi şartlarda yapmamız lazım. Onu sağlayamıyorsa bı düşüğü şırınga da bakar. Bardak veya şişe çok geniş alan bu karıncanın stresini arttıran bir faktör. Doğada çok minik bir delikte yuvalama yapıyorlar, streste buna bağlı olarak çok daha az oluyor.
Haklısın sağlıklı değil kesinlikle. En son çare olabilir belki.