Böcek un kurtlarım diğer pupa un kurtlarını yiyor

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, böcek un kurtlarım diğer pupa halindeki un kurtlarını yiyor. Ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Merhabalar, böcek un kurtlarım diğer pupa halindeki un kurtlarını yiyor. Ne yapmalıyım?
Ben de yakın zamana kadar böcekler ile pupalar aynı ortamda durabiliyorlar diye biliyordum. Yakın zamanda öğrendiğime göre böcekler de yamyamlık yapıyormuş. En iyisi bir kap daha alıp pupa ve böcekleri de ayırmanız.

ATHENA

Yumurta
Üye
Ben de yakın zamana kadar böcekler ile pupalar aynı ortamda durabiliyorlar diye biliyordum. Yakın zamanda öğrendiğime göre böcekler de yamyamlık yapıyormuş. En iyisi bir kap daha alıp pupa ve böcekleri de ayırmanız.
Öyle ama gerekli koşullar sağlandığı zaman yamyamlık olmuyor olsa bile az olur.

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Öyle ama gerekli koşullar sağlandığı zaman yamyamlık olmuyor olsa bile az olur.
Birbirlerini yeme olasılığına neden bu kadar karşısın anlamıyorum. Arkadaş uygun koşullarda olmasına rağmen birbirlerini yediklerini söylüyor.

ATHENA

Yumurta
Üye
Birbirlerini yeme olasılığına neden bu kadar karşısın anlamıyorum. Arkadaş uygun koşullarda olmasına rağmen birbirlerini yediklerini söylüyor.
Karşı olmakla alakası yok. Gerçekler bunlar. Ayrıca istisnalar dışında yamyamlık az görülür.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yamyamlık oldukça olası bir durumdur bu türde. Bu yüzden böcekler, pupalar ve kurtlar şeklinde üç farklı kaba ayırmanızı öneririm. Bu şekilde hiçbiri zarar görmeyecek, daha verimli üretim yapabileceksiniz.

Böcekler yumurtlayıp yataklıkta kurtlar belirgin şekilde görülmeye başladığında eleme yaparak tekrar döngüyü sağlayabilirsiniz.