Bitkili Akvaryumda Balık Almadan Önce Ne Kadar Beklemeliyim?

kehribarpiko

Yumurta
Üye
Merhaba bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Tabana bitki torfu üzerine hagen kum dökeceğim. Bitki olarak Monte Carlo kullanacağım. Akvaryumun biyolojik döngüsü için vesaire ne kadar süre beklemem gerekir?

Kadirgrblk

Yumurta
Üye
Merhaba bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Tabana bitki torfu üzerine hagen kum dökeceğim. Bitki olarak Monte Carlo kullanacağım. Akvaryumun biyolojik döngüsü için vesaire ne kadar süre beklemem gerekir?
Tam bir bakteri oluşumu aylar sürebilir fakat ilk kurulumda filtre ve her şey çalışır halde 2-3 hafta yeterli olacaktır.

SyraenT

Yumurta
Üye
Max 2 Hafta Yeterli Olacaktır Ben 1,5 Hafta Bekledim Ve Balıklarımda Hiçbir Sorun Yok

Benkimim

Pupa
Üye
çevrende oturmuş tank varsa eğer 1 yıllık tatlı su tankı olan arkadaşların onlardan tankın nekadar bilmiyorum ama 50 litre bir tank için 5 litre su al bakteri oluşumunu hızlandırmış olursun

Owerlord

Yumurta
Üye
Monte Carlo için co2 ve güçlü bir ışığa ihtiyacınız var bunları sağlayabilicekseniz alın yoksa sonuç hüsran olur ayrıca dediğiniz yöntemin bir adı vardı ama tam aklıma gelmedi o yöntemi iyi uygulamalı hageni bol kullanmalısınız